Περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους

Η τραγωδία στο Μάτι, όπου χάθηκαν άδικα 100 άνθρωποι, στοιχειώνει από το 2018, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτό, γιατί ακόμη δεν μπορούν να καταλάβουν στην Κουμουνδούρου, πως η «Πρώτη Φορά Αριστερά» φορτώθηκε ένα τόσο βαρύ φορτίο και συνέδεσε πολιτικά τη διακυβέρνησή της με ένα έγκλημα.

Και ακόμη δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι αυτό που έφταιξε, τότε, ήταν η ανικανότητα των υπευθύνων να χειριστούν ένα πολύ σοβαρό περιστατικό.

Το κυριότερο, όμως, ήταν ότι και τα κυβερνητικά στελέχη, τότε, δεν ήταν στη θέση τους για να καθοδηγήσουν σωστά τις Υπηρεσίες και να διορθώσουν τα αλλεπάλληλα λάθη χειρισμών που έγιναν από την πρώτη στιγμή.

Από τη μία υπήρξε έλλειψη εμπειρίας, και από την άλλη τραγικές παραλείψεις από τους υπευθύνους.

Άλλωστε, δεν θέλει πολύ, μία δύσκολη στιγμή σε μία φυσική καταστροφή να εξελιχθεί σε εθνική τραγωδία. Το έχουμε δει πολλές φορές, στο παρελθόν, να εξελίσσεται τις τελευταίες δεκαετίες.

Επίσης, αυτό που φαίνεται να μην θέλουν να καταλάβουν και να αποδεχτούν στην Κουμουνδούρου, είναι πως όλοι οι πολιτικοί που τοποθετούνται σε υπουργικές θέσεις δεν είναι το ίδιο. Δεν έχουν τις ίδιες ικανότητες όλοι, ούτε την ίδια εμπειρία και διορατικότητα, και, κυρίως, δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας τις κρίσιμες ώρες είχε εμπιστευτεί τον κ. Τόσκα για τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Έναν άνθρωπο που ήταν στρατιωτικός, είχε περάσει από θέσεις συμβούλου, αλλά δεν είχε αναλάβει, μέχρι τότε, καθήκοντα υπουργού.  

Ο κ. Μητσοτάκης, όταν ανέλαβε, τοποθέτησε στην ίδια θέση τον κ. Χρυσοχοΐδη. 

Έναν άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής.

Είχε περάσει από το ίδιο πόστο και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Κ. Σημίτη, και το έργο του είχε αναγνωριστεί από όλες τις παρατάξεις.

Μπορεί να συγκριθεί ο κ. Τόσκας με τον Κ. Χρυσοχοΐδη; 

Σε καμία περίπτωση. Στην Κουμουνδούρου, το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά, γι’ αυτό εδώ και πολλούς μήνες, προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδομήσουν τον νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Πρώτα με αφορμή την εκκένωση  των καταλήψεων στην Αθήνα. Μετά για την αστυνόμευση στα Εξάρχεια και τη σύγκρουσή του με τους «μπαχαλάκηδες». Αργότερα ήρθαν οι αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας. Τελευταίως είχαμε τη σύγκρουση για τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας αλλά και το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια.

Ό,τι απόφαση και να πάρει ο Χρυσοχοΐδης βρίσκει απέναντί του την αντιπολίτευση, η οποία προσπαθεί να του «φτιάξει» προφίλ σκληρού και ανάλγητου πολιτικού.

Τον κατήγγειλε ακόμη και για το προληπτικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Δυστυχώς, αυτό που δεν μπορούν να εκτιμήσουν και να αξιολογήσουν όσοι ακολουθούν αυτές τις τακτικές είναι ότι οι πολίτες μπορούν πολύ εύκολα να καταλάβουν το σωστό από το λάθος. Το λογικό από το παράλογο.Και στην αντιπολίτευση φαίνεται ότι θέλουν να απευθύνονται στο «σκληροπυρηνικό» ακροατήριο και όχι στον μέσο Έλληνα. Θέλουν να κρατήσουν τους φανατικούς ψηφοφόρους και όχι τον απλό και σκεπτόμενο πολίτη.