Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλίας, καθώς ο γάμος που τελέστηκε προ ημέρων στον Αμπελώνα Λάρισας μετατράπηκε σε εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, με τα κρούσματα να αυξάνονται κάθε μέρα.

Συγκεκριμένα στη Θεσσαλία ανακοινώθηκαν επτά κρούσματα το Σάββατο, εκ των οποίων τα πέντε συνδέονται με τον γάμο στον Αμπελώνα. Εν τω μεταξύ, διασωληνώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, δύο ασθενείς που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό και ήταν επαφές καλεσμένων στον γάμο. Πρόκειται για μια 63χρονη  και έναν 70χρονο, σύμφωνα με το larissanet.

Επί ποδός και ο Έβρος

Την ίδια στιγμή, συναγερμός έχει σημάνει και στον Έβρο λόγω του γάμου που τελέστηκε προ ημερών στην Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή και τα 17 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα είχαν σύνδεση με τον εν λόγω γάμο.

Με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, παρατείνεται το όριο 100 καλεσμένων στις κοινωνικές εκδηλώσεις έως τα τέλη Αυγούστου, ωστόσο οι εξελίξεις θα είναι εκείνες που θα κρίνουν, αν ο αριθμός αυτός θα περιοριστεί.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο καθηγητής και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, δεν αποκλείεται το μέτρο των «100» στις εκδηλώσεις να επαναπροσδιοριστεί και να μειωθεί. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σύψας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των καλεσμένων στους γάμους από 100 που ισχύει σήμερα σε 50 ή και λιγότερους. «Προτείνω στους νεόνυμφους να φυλάξουν το πάρτι για τα βαφτίσια», τόνισε.