Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ALPHA BANK : Νέος διευθύνων σύμβουλος ο κ. Ψάλτης

Αναλαμβάνει νέος διευθύνων σύμβουλος στην Αlpha Βank , ο γενικός διευθυντής Βασίλης Ψάλτης (φωτό), η υποψηφιότητα του οποίου,   συγκέντρωνε εδώ και καιρό τη στήριξη και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού.

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο στη νεότερη ιστορία της Τραπέζης», δήλωσε ο πρόεδρος του ∆.Σ. του Ομίλου  Βασίλειος Θ. Ράπανος, σημειώνοντας «Εκ μέρους του ∆ιοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω βαθύτατες ευχαριστίες προς τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο ∆ημήτριο Π. Μαντζούνη για τη σπουδαία προσφορά του προς την Alpha Bank, την οποία υπηρέτησε αδιαλείπτως για περισσότερο από 45 έτη, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχημένης 13ετούς θητείας του»

Θα οδηγήσει την Τράπεζα στη νέα εποχή

Συνεχίζοντας, αφού αναφέρθηκε στην αυστηρά προβλεπόμενη διαδικασία επιλογής, ο κ. Ράπανος πρόσθεσε «Έχουμε την πεποίθηση ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος, με την εμπειρία, τη γνώση και τις ικανότητες που αποδεδειγμένα διαθέτει, θα οδηγήσει την Τράπεζα στη νέα εποχή και θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Του ευχόμεθα όλοι κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Ο κ. Ψάλτης θα έχει την πλήρη στήριξη του εξαιρετικού Προσωπικού καθώς και του ∆ιοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης»

Διατήρηση της συνέχειας και της επιτυχημένης πορείας

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος ∆ημήτριος Π. Μαντζούνης επισήμανε : «Η εκλογή του κ. Ψάλτη, άξιου και έμπειρου Στελέχους που ανήκει επί σειρά ετών στη ∆ιοίκηση της Alpha Bank, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση της συνέχειας και της επιτυχημένης πορείας της Τραπέζης στο μέλλον. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank, η Τράπεζα, πάντοτε με τη στήριξη και την αφοσίωση του Προσωπικού της, ανταποκρίθηκε στους στόχους της και διακρίθηκε επανειλημμένως για τις επιδόσεις της στην ελληνική και τηδιεθνή χρηματοοικονομική αγορά, παρά το γεγονός ότι ήλθε συχνά αντιμέτωπη με αντίξοες συνθήκες. Εύχομαι στον νέο διευθύνοντα σύμβουλο κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, ώστε η Alpha Bank να παραμείνει το σταθερό σημείο αναφοράς στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Παραμένει το σημείο αναφοράς στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Τέλος ο κ. Ψάλτης , τόνισε «Αποτελεί τιμή και αναλαμβάνω αυτή τη μεγάλη ευθύνη με ενέργεια και ενθουσιασμό. Καθώς η Ελλάδα εξέρχεται επιτυχώς από μία δεκαετή περίοδο οικονομικής αστάθειας, η Alpha Bank παραμένει το σημείο αναφοράς στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ως προς τη χρηματοοικονομική ευρωστία και την επικέντρωσή της στον Πελάτη. Θα επιταχύνουμε την αναδιάρθρωση του ισολογισμού μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα και θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προσφέρουμε ολοκληρωμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στον Έλληνα ιδιώτη και επιχειρηματία. Με σιγουριά για το μέλλον μας, υπερήφανοι για την ιστορία μας και βασιζόμενοι στο εξαιρετικό Προσωπικό της Alpha Bank, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί, προς το συμφέρον των Πελατών και των Μετόχων μας».

Συνέβαλε σημαντικά στην άντληση κεφαλαίων

Να σημειωθεί πως ο νέος διευθύνων σύμβουλος, που αναλαμβάνει από την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου,   είναι γενικός διευθυντής και Chief Financial Officer (CFO) του Ομίλου, ο οποίος όσα χρόνια εργάζεται στην τράπεζα δεν ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου, άρα δεν είχε εμπλακεί στις δανειοδοτήσεις του ομίλου, για ορισμένες από τις οποίες υπάρχουν δικαστικές διαδικασίες. Πριν από την Alpha Bank εργάσθηκε ως αν.(εκτελών χρέη) CFO στην Εμπορική Τράπεζα και στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της ABN AMRO στο Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών συνέβαλε σημαντικά στην άντληση κεφαλαίων και στη διεύρυνση της μετοχικής βάσεως της Τράπεζας με τη συμμετοχή ξένων θεσμικών επενδυτών, καθώς και στην υλοποίηση σημαντικών εξαγορών και συγχωνεύσεων, στο πλαίσιο της αναδιαρθρώσεως του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ενισχύοντας τη θέση της . Στις διεθνείς δημοσκοπήσεις της εταιρίας Extel, ψηφίσθηκε από θεσμικούς επενδυτές και αναλυτές ως έβδομος καλύτερος CFO πανευρωπαϊκά (το 2018 και το 2014). Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι κάτοχος ∆ιδακτορικού ∆ιπλώματος και Πτυχίου στη ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου St. Gallen, Ελβετίας με ειδίκευση στα Τραπεζικά.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα