Αμερικανοί ψυχίατροι: «Η ψυχική υγεία του Τραμπ επιδεινώνεται επικίνδυνα» | 5

Να εξετάσει τη νοητική κατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ καλεί την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων μια ομάδα επαγγελματιών ψυχικής υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως μέρος της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη του για το αν θα εγκριθούν τα άρθρα της μομφής εναντίον του.

«Μιλάμε ανοιχτά αυτή τη στιγμή, επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι, όπως ο χρόνος της ενδεχόμενης μομφής πλησιάζει, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει την πιθανότητα να γίνει όλο και πιο επικίνδυνος, αποτελώντας απειλή για την ασφάλεια του έθνους μας», αναφέρουν η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Yale, Dr Bandy Lee, ο καθηγητής του πανεπιστημίου George Washington, Dr. John Zinner, και o πρώην υπάλληλος της CIA, Dr Jerrold Post σε δήλωση που θα αποσταλεί στα μέλη της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων την Πέμπτη.

Η δήλωση θα συνοδεύεται από μια έκθεση με τουλάχιστον 350 υπογραφές από επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, που θα υποστηρίζουν τα συμπεράσματά τους.

Παράλληλα, οι ψυχίατροι προειδοποιούν ότι «η αποτυχία καταγραφής ή της κατανόησης των ψυχολογικών πτυχών της μομφής κατά του κ. Τραμπ ή η αγνόησή τους, θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα».

Επίσης προσθέτουν ότι «θέλουμε να ζητήσουμε από το Κογκρέσο να λάβει σοβαρά υπόψη αυτά τα σημάδια κινδύνου και να περιορίσει τις καταστροφικές παρορμήσεις του Τραμπ. Εμείς και πολλοί άλλοι είμαστε σε θέση να δώσουμε σημαντικές σχετικές συστάσεις, καθώς και να εκπαιδεύσουμε το κοινό ώστε να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε τη συλλογική μας ασφάλεια».

Καταλήγοντας αναφέρουν ότι «ο Αμερικανός πρόεδρος «ενισχύει τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το άτομό του» και «δείχνει πολλή σκληρότητα σε επαναλαμβανόμενα tweets» του, τα οποία αποτελούν ενδείξεις ότι «διπλασιάζει και τριπλασιάζει τις παραληρηματικές ιδέες του».