Νέες πληροφορίες φέρεται να έχουν οι Αρχές στις ΗΠΑ σχετικά με διαδηλώσεις που προγραμματίζονται εν όψει της ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Huffington Post», η αστυνομία του Καπιτωλίου, το βράδυ της Δευτέρας, ενημέρωσε τους Δημοκρατικούς για τρεις διαδηλώσεις που σχεδιάζονται για τις επόμενες ημέρες.

H αστυνομία του Καπιτωλίου φέρεται να περιέγραψε τη μία εκ των σχεδιαζόμενων διαδηλώσεων ως τη «μεγαλύτερη ένοπλη διαμαρτυρία που θα λάβει χώρα σε αμερικανικό έδαφος».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε μία άλλη από τις διαδηλώσεις για τις οποίες υπάρχει ενημέρωση, σχεδιάζεται οι διαδηλωτές να περικυκλώσουν το Καπιτώλιο, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των Δημοκρατικών και ενδεχομένως ακόμη και να τους σκοτώσουν. 

Οι νέες αυτές πληροφορίες έρχονται να προστεθούν σε αυτές που δημοσίευσε το «ABC News» για σχεδιαζόμενες ένοπλες διαδηλώσεις έξω από Καπιτώλια των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το FBI προειδοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι προγραμματίζονται ένοπλες διαμαρτυρίες και στα 50 Καπιτώλια των Πολιτειών των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες μέχρι την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου.

«Από τις 10 Ιανουαρίου προγραμματίζονται ένοπλες διαμαρτυρίες και στα 50 Καπιτώλια των Πολιτειών που θα ξεκινήσουν στις 16 Ιανουαρίου έως τουλάχιστον τις 20 Ιανουαρίου καθώς και στο [ομοσπονδιακό] Καπιτώλιο από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 20 Ιανουαρίου» ανέφερε ενημερωτικό δελτίο του FBI, σύμφωνα με το ABC.

Οι Αρχές φέρονται να προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών.

Όπως έγινες χθες γνωστό, στην Ουάσιγκτον θα αναπτυχθούν 15.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς.

Οι αμερικανικές Αρχές εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας μετά τα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια στο Καπιτώλιο από οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων.