Δικαστικός έλεγχος των μηχανών ψηφοφορίας στην κομητεία Άντριμ του Μίσιγκαν εντόπισε σοβαρές παρατυπίες σε πίνακες ψηφοφορίας, με τους ανακριτές να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα μηχανήματα πρέπει να αποσυρθούν και ότι τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της συγκεκριμένης κομητείας για το 2020 «δεν έπρεπε να έχουν πιστοποιηθεί».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ενίσχυσε την κριτική του όσον αφορά τις μηχανές ψηφοφορίας του Μίσιγκαν, ισχυριζόμενος ότι έδειξαν ποσοστό σφάλματος της τάξης του 68% και τονίζοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών της πολιτείας, Τζόκελι Μπένσον, ενδέχεται να έχει παραβεί τη νομοθεσία.

«68% ποσοστό σφάλματος στις μηχανές ψηφοφορίας του Μίσιγκαν. Από το νόμο, θα πρέπει να ήταν ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 1%. Ο υπουργός Εξωτερικών του Μίσιγκαν παραβίασε το νόμο; Μείνετε συντονισμένοι!» αναφέρει ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν εντοπιστεί «τεράστια προβλήματα» με τις μηχανές ψηφοφορίας. 

Οι παρατηρήσεις του Τραμπ για το Μίσιγκαν έρχονται μετά την διαταγή για δικαστικό έλεγχο στις μηχανές ψηφοφορίας «Dominion» που χρησιμοποιούνταν στην κομητεία Αντριμ της πολιτείας. Η έκθεση, που εκπονήθηκε από την εταιρεία Allied Security Operations Group, με έδρα το Τέξας, έδειξε ποσοστό σφάλματος 68%, πολύ πάνω από το όριο σφάλματος 0,0008% που προέβλεπε η Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει ότι το ποσοστό σφάλματος προέκυψε σκόπιμα και ήταν «σχεδιασμένο για τη δημιουργία συστημικής απάτης και την επιρροή των εκλογικών αποτελεσμάτων».

Υπενθυμίζεται ότι οι 16 εκλέκτορες του Μίσιγκαν κερδήθηκαν επισήμως από τον Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα, βοηθώντας τον να εξασφαλίσει την εκλογική νίκη έναντι του Τραμπ.