Να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να ανταποκριθούν στην έκκληση για τερματισμό της αλλαγής ώρας προέτρεψε σήμερα τα κράτη-μέλη της ΕΕ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, υπογράμμισε την ανάγκη για εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβε το ίδιο τον Μάρτιο του 2019 και μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί καμία πρόοδος στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Οι πολίτες της ΕΕ, έτσι, τα ξημερώματα της Κυριακής πρέπει να γυρίσουν τα ρολόγια τους μία ώρα μπροστά (θερινή ώρα), καθώς όπως φαίνεται εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού το τέλος στην αλλαγή της ώρας δεν ήρθε εντός του 2021 όπως αναμενόταν.

«Είναι σημαντικό να ακούσουμε το αίτημα των πολιτών μας και να σταματήσουμε να αλλάζουμε την ώρα» δήλωσε ο εισηγητής της πρότασης Γιόχαν Ντάνιελσον, αναφέροντας επίσης πως υπολογίζεται ότι το 20% του πληθυσμού στην ΕΕ πάσχει από σωματικά ή διανοητικά προβλήματα σε σχέση με την αλλαγή της ώρας.

«Αυτές» όπως εξήγησε «είναι συχνά ευάλωτες ομάδες στην κοινωνία, όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι χρόνιοι ασθενείς».

Την ίδια άποψη εξέφρασε και η πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού Καρίμα Ντέλι, η οποία ζήτησε από τα κράτη-μέλη της ΕΕ να συντονιστούν για την επιλογή της καλύτερης ώρας για την περιοχή τους.