Αμυράς: Και το τελευταίο μέτρο καμένης έκτασης σε Δυτική Αττική και Κορινθία θα πρασινίσει ξανά

Η κυβέρνηση και η ΝΔ έχουν στο επίκεντρο τη μεσαία τάξη, ως κόρη οφθαλμού, όπως τόνισε κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Αμυράς. Ο βουλευτής σχολίασε την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βάρος της κυβέρνησης.

«Είχατε προλάβει να υπερφορολογήσετε τα πάντα, να αυξήσετε τον ΦΠΑ σε πάρα πολλά είδη στο 24%, είχατε προλάβει να βάλετε χαράτσια στη μπύρα, στον καφέ, στο σταθερό τηλέφωνο και στο κρασί. Και μας λέτε ότι είναι επιτυχία σας που στη συνέχεια το αφαιρέσατε αλλά το ΣτΕ είναι αυτό που με απόφασή του έκρινε ότι αυτό το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό και έπρεπε να καταργηθεί», είπε ο εισηγητής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Μας λέτε ότι δεν προλάβατε. Σας πρόλαβε ο ελληνικός λαός που επέλεξε σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία».

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μας λέτε ότι δίνουμε από τα έτοιμα αλλά ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε ότι βρήκε χαρτί από το ΓΛΚ, όταν ανέλαβε υπουργός, ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2020 θα υπερέβαινε το 1 δισ. ευρώ. Ακόμα και η Κομισιόν τον περασμένο Ιούνιο μας προειδοποιούσε ότι υπάρχει μεγάλο δημοσιονομικό κενό. Μέσα σε 4 μήνες η κυβέρνηση κάλυψε το 1 δισ. ευρώ του δημοσιονομικού κενού και έφτασε στην ελάφρυνση που σήμερα συζητάμε ύψους 1,2 δισ. Δηλαδή, η κυβέρνηση κάλυψε μία απόσταση 2,2 δισ. ευρώ», σημείωσε ο κ. Αμυράς και συμπλήρωσε: «Μας λέτε ότι οι ελαφρύνσεις είναι μικρές. Αυτά να πάτε να τα πείτε σε έναν ελεύθερο επαγγελματία, σε έναν βιοτέχνη, σε έναν υδραυλικό, σε έναν αυτοαπασχολούμενο, σε έναν γεωργό, σε έναν έμπορο, ο οποίος με αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο θα δει στην τσέπη του 1.300 ευρώ περισσότερα, δεδομένου ότι τόση είναι η μείωση του φόρου. Μας λέτε ότι ξεχάσαμε τη μεσαία τάξη. Το λέτε αυτό εσείς που βάλατε στους επαγγελματίες υποχρεωτικά να καταβάλλουν το 75% του εισοδήματός τους σε εισφορές και εφορία και δεν νοιαστήκατε για τη μεσαία τάξη, το λέτε εσείς που τα μακαρόνια τα πήγατε από το 13% στο 24%».

Όπως τόνισε ο εισηγητής του κυβερνώντος κόμματος, η ΝΔ έχει τη μεσαία τάξη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της ως κόρη οφθαλμού. «Δεν αφορά τη μεσαία τάξη η μεσοσταθμική μείωση κατά 22% του ΕΝΦΙΑ; Έξι εκατομμύρια πολίτες ευεργετήθηκαν από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και μάλιστα από το 2019, παρά το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε πει προεκλογικά ότι θα ισχύσει από το 2020. Δεν αφορά τη μεσαία τάξη η βελτίωση των 120 δόσεων;», αναρωτήθηκε ο κ. Αμυράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ