Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί αν υπάρχει κάποιος άμεσος τρόπος που θα μας κάνει να συνέλθουμε από ένα βαρύ μεθύσι. Την απάντηση την βρήκαν οι επιστήμονες στον Καναδά, οι οποίοι με ένα άκρως πρωτοποριακό τρόπο επαναφέρουν σε νηφάλια κατάσταση αυτούς που ήπιαν λίγο παραπάνω και έχασαν τον έλεγχο.

Τέρμα λοιπόν τα κρύα ντους και οι πικροί καφέδες, καθώς οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εάν βοηθήσουν κάποιον να κάνει υπεραερισμό δηλαδή γρήγορη και βαθιά αναπνοή, που συμβαίνει σε καταστάσεις άγχους ή πανικού, με ασφαλή τρόπο, τότε ο οργανισμός θα αποβάλει ταχύτερα το αλκοόλ.

Επιστήμονες μάλιστα από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο μελέτησαν την αντίδραση υγιών ανθρώπων και ανακάλυψαν σε όσους εφαρμόστηκε η τεχνική του υπεραερισμού, το αλκοόλ απεβλήθη τρεις φορές γρηγορότερα σε σχέση με όσους έπαιρναν κανονικά ανάσα.

Όσον αφορά στον υπεραερισμό και στο πώς αυτός προκλήθηκε με ασφαλή τρόπο στους ανθρώπους, οι επιστήμονες δημιούργησαν μία συσκευή που ονόμασαν ClearMate.

Η συσκευή αυτή αποτελείται από μία αντιασφυξιογόνα μάσκα και παράγει οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα.

Το διοξείδιο του άνθρακα εισάγεται στον οργανισμό σε υψηλότερο επίπεδο του φυσιολογικού, κάτι που επιτρέπει στον εκάστοτε άνθρωπο να αναπνέει βαρύτερα και γρηγορότερα από ό,τι συνήθως, χωρίς να λιποθυμήσει .