Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν από κυβερνητικές πηγές, το απόγευμα (18:00) ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται ν’ ανακοινώσει την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας, ως έσχατη λύση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι τράπεζες θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας ενώ οι πολίτες θα πρέπει να δηλώνουν υποχρεωτικά τις μετακινήσεις τους με SMS στον αριθμό 13033.

Στον συγκεκριμένο αριθμό οι πολίτες θα μπορούν να δηλώνουν, μέσα από μία φόρμα, τα στοιχεία τους και να επιλέγουν τους προορισμούς, για τους οποίους οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται (εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κλπ).

Κάθε σκοπός μετακίνησης θα έχει και από έναν ξεχωριστό κωδικό ενώ αναμένεται να υπάρξουν διευκρινήσεις σχετικά με μικρές κινήσεις, όπως βόλτες με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο ή άλλες καθημερινές συνήθειες.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τις εξόδους για τη φροντίδα των υπερηλίκων, των παιδιών και των κατοικιδίων.

Άπαντες πλέον αναμένουν αφενός το διάγγελμα του Πρωθυπουργού (18:00) ενώ στις 19:00 ο Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τους Κυριάκο Πιερρακάκη και Βασίλη Κοντοζαμάνη θα ανακοινώσουν τις λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσει η απαγόρευση.

Το σχέδιο, που ακούεο στο όνομα «Άρτεμις» είναι έτοιμο εδώ και καιρό και έχει επεξεργαστεί από ο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί ο Στέλιος Πέτσας είχε κάνει λόγο για πλήρη ενημέρωση του Πρωθυπουργού για τις εξελίξεις και το ενδεχόμενο του lockdown.

Παράλληλα, το vradini.gr με δικό της δημοσίευμα σας είχε ενημερώσει ότι η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας.