Τις ημέρες της προεδρίας του, ο Ντόναλντ Τραμπ όταν τελείωνε μια από τις ομιλίες του αποχωρούσε με το γνωστό διαχρονικό τραγούδι «YMCA» των Village People.

Κάτι που έφερε τις αντιδράσεις του συγκροτήματος από τον Οκτώβριο του 2020, με τον τραγουδιστή Βίκτορ Ουίλις να αναφέρει στο BBC πως δεν υποστηρίζει τη χρήση του τραγουδιού από τον Τραμπ όπως δεν «εγκρίνει τον Τραμπ γενικά ούτε αυτός ούτε οι Village People».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει ό,τι θέλει. Δεν σηκώνει καν τα χέρια του για να χορέψει το YMCA. Το άλλαξε σε M-A-G-A ή κάτι τέτοιο», συμπληρώνει ο Ουίλις.

Τα αρχικά MAGA είναι για το Make America Great Again, το προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ, το οποίο χρησιμοποιούσε και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Η αμερικανική έκδοση της Huffington Post ζήτησε μια νέα δήλωση από τον τραγουδιστή, τώρα που ο Τραμπ είναι εκτός Λευκού Οίκου, με το συγκρότημα να απαντά:

«Ζητήσαμε από τον Τραμπ να σταματήσει τη χρήση του τραγουδιού εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, επειδή είναι θρασύδειλος, δεν ικανοποίησε το αίτημά μας. Ευτυχώς, τώρα που δεν είναι πλέον πρόεδρος, φαίνεται πως η κατάχρηση του τραγουδιού μας θα σταματήσει. Ελπίζουμε αυτό να ξεκινήσει μια αλλαγή στο νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων και να δοθεί στους καλλιτέχνες μεγαλύτερος έλεγχος για το ποιος θα μπορεί να αναπαράγει τη δουλειά τους σε δημόσιο χώρο. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο όριο».

Παρά το αίτημα του συγκροτήματος, ο Τραμπ χρησιμοποίησε το YMCA για μια ακόμα φορά κατά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, λέγοντας «να έχετε μια όμορφη ζωή» και βάζοντας το τραγούδι, μέχρι να επιβιβαστεί στο Air Force One.