Η Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στα πάρτι των πλατειών – το φαινόμενο που ανθεί ιδιαίτερα στην Αθήνα τις τελευταίες μέρες-, αλλά και στο τι θα συμβεί με το Πάσχα στο χωριό.

Η κυβερνητική εκρόσωπος ανέφερε πως η Αστυνομία δεν μπορεί να να υποκασταστήσει την κοινωνική συνείδηση, ενώ τόνισε ότι μια παρέμβαση της Αστυνομίας σε κάποια από τις πλατείες που παρατηρήθηκε συγχρωτισμός, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επεισόδια και ακόμη μεγαλύτερη

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως θα υπάρξει αποκλεισμός κι άλλων σημείων, όπου πραγματοποιούνται συναθροίσεις, παρόμοιες δηλαδή κινήσεις με αυτές που έγιναν στην πλατεία Βαρνάβα την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη Σοφία Φασουλάκη για το OPEN TV, η κυβέρνηση αναμένεται να λειτουργήσει προληπτικά για την αποφυγή παρόμοιων γεγονότων στο μέλλον, με αποκλεισμούς πλατειών από νωρίς το απόγευμα, σε μέρη δηλαδή που υπάρχει ενημέρωση για συνάθροιση κόσμου.

Τι θα συμβεί το Πάσχα

Στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των μετακινήσεων εν όψει του Πάσχα, σύμφωνα με την Κυβερνητική εκπρόσωπο.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κυρία Πελώνη προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες και ζήτησε απ’ όλους να «μην προτρέχουμε». Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε ότι «διαπιστώνεται, ωστόσο, μια τάση σταδιακής, αλλά αργής αποκλιμάκωσης, που απεικονίζεται τόσο  στο δείκτη θετικότητας όσο και στον δείκτη αναπαραγωγής του ιού».