Σε βάρος του γνωστού τράπερ σχηματίστηκε δικογραφία

Σήμερα τελειώνει η προθεσμία για τη δωρεάν παραλαβή των self test και όλοι σπεύδουν στα φαρμακεία

Ανάρπαστα έχουν γίνει τα self test που δικαιούνται οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, με την προθεσμία για την παραλαβή τους από τα φαρμακεία να εκπνέει σήμερα, ενώ έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι δεν υπάρχει αρκετό απόθεμα για όλους.

Με αφορμή αυτές τις διαμαρτυρίες, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι, παρόλο που σημειώθηκαν κενά στα φαρμακεία, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης, υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για την εξυπηρέτηση όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι:

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί περισσότερα από 6 εκ test 1.287.000 δικαιούχους. Δηλαδή 3 στους 4 δικαιούχους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν πάρει τα test που τους αναλογούν.

Λόγω της υψηλής ζήτησης σημειώθηκαν κενά σε φαρμακεία και έως αργά το βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες ανεφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαμακαποθήκες αλλά και από το απόθεμα της πολιτικής προστασίας προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις.

Τα φαρμακεία σήμερα τρίτη ημέρα διάθεσης των test στους δικαιούχους παραμένουν ανοιχτά έως τις 5-6μμ και συνεχίζουν τη δωρεάν διανομή σε όσους πολίτες δεν έχουν λάβει.

Εκτιμάται ότι σήμερα θα μπορέσουν να διατεθούν πάνω από 1 εκ test.

Υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι self test δικαιούνται οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί. Θα πάρουν πέντε δωρεάν self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.