Όπως συμβαίνει κάθε φορά έτσι και στην προκειμένη περίπτωση κανείς δεν πρόκειται να επιβεβαιώσει το παραμικρό. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και ως προς τον χρόνο εκδήλωσης του. Όταν συζητάμε για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ουδείς θα ενισχύσει τα σχετικά σενάρια. 

Στην προκειμένη πάντως περίπτωση η πληροφορία είναι σαφής και απολύτως επιβεβαιωμένη: Η απόφαση για την αλλαγή του υπουργικού συμβουλίου έχει ληφθεί ήδη από τον πρωθυπουργό και το μόνο που απομένει είναι ο ακριβής χρόνος εκδήλωσης της συγκεκριμένης πολιτικής κίνησης.

Όπως επισημαίνει καλά ενημερωμένη πηγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει ότι η κυβέρνηση του, ενάμιση χρόνο μετά από τις εθνικές εκλογές, χρειάζεται φρεσκάρισμα και πλέον έχει στρέψει την προσοχή του σε δύο σημαντικές παραμέτρους: 

  • Το πότε θα ανακοινώσει τον ανασχηματισμό. Κανείς αυτή την στιγμή δεν μπορεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα αυτό, γιατί ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του ως προς τον χρόνο ούτε και στους πιο στενούς συνεργάτες του. Είναι σαφές ότι αναζητά την καλύτερη δυνατή χρονική συγκυρία που έχει άμεση συνάρτηση με την υλοποίηση της επιχείρησης “Ελευθερία”. Βέβαιο επίσης είναι ότι αυτή τη φορά ο κ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται να επαναλάβει τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος, αφήνοντας να συρθεί επικοινωνιακά το όλο θέμα. Ορισμένοι τοποθετούν τις αλλαγές μετά τις 15 Ιανουαρίου, κάτι που μέχρι στιγμής μπορεί να φαντάζει απολύτως λογικό, όμως δεν επιβεβαιώνεται. 
  • Στην στελέχωση της νέας κυβέρνησης. Η vradini.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο κ.Μητσοτάκης έχει ήδη στην κατοχή  του αναλυτικά στοιχεία για τις μέχρι σήμερα επιδόσεις των υπουργών και υφυπουργών του, κάτι που αυτομάτως αποδεικνύει ότι η διαδικασία της αξιολόγησης έχει ήδη αρχίσει. Παρά τα όσα γράφονται και διακινούνται κανένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου δε θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλές, έστω και αν τουλάχιστον τέσσερις υπουργοί φαίνεται να έχουν το προβάδισμα για να παραμείνουν στις θέσεις του. Ενδιαφέρον επίσης έχει το γεγονός ότι με το που άρχισαν τα σενάρια ανασχηματισμού να βγαίνουν στην επιφάνεια, κάποιοι “γαλάζιοι” βουλευτές έσπευσαν να αυτόπροταθούν στο Μέγαρο Μαξίμου, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργικού γραφείου.