Το πρωί της 25ης Μαρτίου, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, έγινε η έπαρση της ελληνικής σημαίας παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνοντας την επίσημη έναρξη των εορτασμών για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολούθησε η στιγμή της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου, τον οποίο έψαλε η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Ποια είναι η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή

Η Αναστασία Ζαννή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών και είναι αριστούχος διπλωματούχος Μονωδίας. Ειδικεύτηκε επίσης στη jazz μουσική στο Royal Academy of Music του Λονδίνου ενώ, εκτός από ελληνικά, μιλά άπταιστα αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά.

Το 2005 συμμετείχε στο μουσικό talent show του ΑΝΤ1, «Fame Story» όπου είχε ξεχωρίσει για την φωνή της. Δείτε βίντεο από τη συμμετοχή της στο παιχνίδι:

Η Αναστασία Ζαννή είναι μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας. Μάλιστα όταν ήταν παιδί, τραγούδησε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Κάλγκαρι στον Καναδά, εκπροσωπώντας την χώρα μας. Στη συνέχεια της σταδιοδρομίας της, εκπροσώπησε την Ελλάδα σε μεγάλα θεσμικά, καλλιτεχνικά και αθλητικά γεγονότα και διοργανώσεις.

Μεταξύ άλλων, στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη με αφορμή την ιστορική επέτειο της θυσίας των γυναικών από το Σούλι με τον περίφημο Χορό του Ζαλόγγου. Θέμα της συζήτησης ήταν «Η συμβολή των Γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση του ’21».