Αναστέλλεται η άδεια του φυσικοθεραπευτή που κλώτσησε το παιδί | 462dffa422244af7b213fa71a839b9b7

Η φρικτή υπόθεση που ήρθε στο φως τις προηγουμενες ώρες, προκάλεσε την αναστολή άδειας του φυσικοθεραπευτή

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών αποφάσισε την αναστολή της άδειας του φυσικοθεραπευτή που κλώτσησε 10χρονο παιδί με ειδικές ανάγκες.

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε , ο πρόεδρος του ΠΣΦ, Πέτρος Λυμπερίδης, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά του φυσικοθεραπευτή, ρνώ αναφέρει πως «οι εικόνες που παρακολουθήσαμε στο συγκεκριμένο βίντεο είναι σοκαριστικές, δεν συνάδουν με συμπεριφορά επαγγελματία υγείας και εκθέτουν την κοινότητα των φυσικοθεραπευτών. Η επιστήμη της φυσικοθεραπείας έχει σαν βασικό σκοπό την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και όχι την πρόκλησή του. Η συμπεριφορά του εν λόγω φυσικοθεραπευτή είναι απαράδεκτη, σε ένα 10χρονο παιδί και μάλιστα σε παιδί που είναι ΑμΕΑ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου αποφάσισαν τη σύγκληση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΠΣΦ «για το συγκεκριμένο περιστατικό και ως προβλεπόμενη ποινή αποφάσισε την αναστολή της άδειας άσκησης επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή».

Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση

Σε εξέλιξη βρίσκεται προκααρκτική έρευνα για κακοποίηση ανηλίκου από τον φυσικοθεραπευτή. Η υπόθεση διερευνάται από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων με αφορμή στοιχεία και οπτικοακουστικό υλικό, τα οποία προσκομίστηκαν στην εισαγγελία ανηλίκων από τη διευθύντρια του συγκεκριμένου κέντρου.