Τους λόγους κάτω από τους οποίους του θέλησε να χτυπήσει τον Αλέξη Τσίπρα με φόντο την υπόθεση Novartis, αναλύει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Αυτό άλλωστε έγραψε στο βιβλίο του με τίτλο «Απόπειρα Δολοφονίας», που καταγράφει αποκλειστικά βιώματα και σκέψεις του, όπως λέει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

«Γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα να τον δείρω. Κυριολεκτώ. Την οργάνωσα, μάλιστα, λίγο στο μυαλό μου. Θα επεδίωκα, σκεφτόμουν, να διασταυρωθώ μαζί του, όταν θα ερχόταν στην αίθουσα της Βουλής για να μιλήσει και τότε θα του έσπαγα τη μύτη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σοβαρολογούσα», είχε γράψει ο κ. Λοβέρδος.

Μάλιστα, μιλώντας στο ΜΕGA, τόνισε πως τη συγκεκριμένη σκέψη του μοιράστηκε και με τον μικρότερό του γιο, ενώ τα έλεγαν για μιάμιση ώρα σχετικά με την υπόθεση Novartis.

«Τα γράφω με ένα χαρακτηριστικό τρόπο. Όλα είναι βιωματικά μιας τραγικής τριετίας. Άκουγα διάφορες φωνές στα ΜΜΕ. Αποφάσισα μετά από ένα σημείο να μη τις παρακολουθώ, για να μπορώ όταν εξωτερικεύσω τις σκέψεις μου να μην έχω δώσει τη δυνατότητα και το δικαίωμα σε κανέναν να ξέρει τι σκέφτομαι. Από το βιβλίο έχει απομονωθεί αυτό. Ο διάλογος με τον πρώην πρωθυπουργό δεν έγινε ακριβώς έτσι. Ήταν και γενικότερος, δεν ήταν σε κακό πλαίσιο, και αυτό το υπογραμμίζω. Στη Βουλή συζητάμε πολλές φορές, μας χωρίζει μισό μέτρο και πολλές φορές έχουμε μιλήσει με τον κ. Τσίπρα», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Όπως είπε στην χθεσινλη παρουσίαση του βιβλίου του, πέντε άνθρωποι, είπαμε «ποτέ ξανά», ενώ αυτά που έγραψε, το έκανε για να μην ξαναγίνουν.

«Έχω αρνηθεί να πάρω έστω και μισό ευρώ από το βιβλίο αυτό. Αλλά επειδή πρέπει αυτό το βιβλίο να πάει σε όλες τις βιβλιοθήκες της χώρας για να μην ξαναγίνουν αυτά», τόνισε, συμπληρώνοντας πως: «είμαι στη Βουλή τόσα χρόνια, όλοι ξέρουν ποιος είμαι. Με μια πορεία στο υπουργείο Εργασίας και Υγείας, γεμάτη προβλήματα, όταν βγήκα όρθιος από αυτή την ιστορία με μεταρρυθμίσεις που ισχύουν ακόμη, θεώρησα ασυγχώρητο έγκλημα να με κατηγορούν».