Για τους στόχους της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» έκανε λόγο η πρόεδρος της Επιτροπής, κα Αγγελοπούλου. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης με παράλληλο σεβασμό στις ευαισθησίες, τη θρησκευτική παράδοση καθώς και την πολιτισμική κληρονομιά των Ελλήνων. Η κα Αγγελοπούλου είχε κληθεί να μιλήσει διαδικτυακά στο 8ο αναπτυξιακό συνέδριο Πάτρας. 

«Θέλουμε να τιμήσουμε τους ανθρώπους των 200 χρόνων που μας έχουν κάνει γνωστούς σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε στη συνεδρία η πρόεδρος της Επιτροπής. 

Επιπλέον, η κα Αγγελοπούλου δε δίστασε να αναφερθεί και στη συνεργασία της Επιτροπής με την τοπική αυτοδιοίκηση ειδικότερα σε περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν επετειακές εκδηλώσεις. Σκοπός είναι τόσο η προώθηση διάφορων ιστορικών τοποσήμων όσο και η ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών  κάθε περιοχής. 

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος και τα κόστη των επετειακών εκδηλώσεων η κα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στη σημασία των χορηγιών

«Τα έσοδά μας θα είναι από χορηγίες και ήδη έχουμε συγκεκριμένες, θα είναι από προϊόντα τα οποία θα δείχνουν το χρώμα και την εικόνα του πως θέλουμε να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια» τόνισε η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. 

Η συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε εχθές από την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη σχετικά με τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Στην κα Σακελλαροπούλου παρουσιάστηκαν όλες οι μεγάλες συμβολικές επετειακές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται σε διάφορα μέρη της χώρας. Η πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε την κομβικής σημασίας συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης και του εθελοντισμού στην επίτευξη των εορτασμών της επετείου. 

Από την πλευρά της, η κα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε θερμά την πρόεδρο της Επιτροπής για την πολύπλευρη ενημέρωση και τόνισε την απόλυτη στήριξή της προκειμένου να στεφθούν με επιτυχία οι προσπάθειες της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα Αγγελοπούλου παρέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το συλλεκτικό μετάλλιο της Επιτροπής.

Στο μετάλλιο απεικονίζονται οι δύο μεγάλες προσωπικότητες του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, Ρήγας Φεραίος και Αδαμάντιος Κοραής, να σηκώνουν την Ελλάδα στα χέρια τους. Στο βάθος διακρίνεται ένας φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του. Ο φοίνικας συμβολίζει βέβαια την αναγέννηση της Ελλάδας με την έναρξη της Επανάστασης του 1821.