Το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας του Χίλσμπορο αναβάλλεται, λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στην Αγγλία.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές τραγωδίες που καταγράφηκε στη Βρετανία.

Στις 15 Απριλίου 1989 στο γήπεδο Χίλσμπορο του Σέφιλντ, στη διάρκεια του ημιτελικού αγώνα Λίβερπουλ-Νότιγχαμ Φόρεστ για το Κύπελλο Αγγλίας, 96 φίλαθλοι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και 766 τραυματίστηκαν.

Η απόφαση αναβολής του μνημοσύνη ελήφθη από τις οικογένειες των θυμάτων και τη Λίβερπουλ. Μάλιστα, η εκπρόσωπος των οικογενειών των θυμάτων, Μάργκαρετ Άπσιναλ, δήλωσε: «Σε εναρμόνιση των τελευταίων γεγονότων, η απόφαση για την αναβολή του μνημόσυνου στο Άνφιλντ, είναι συλλογική.

Ευχόμαστε να μείνετε όσο το δυνατόν περισσότεροι ασφαλείς, καθώς πιστεύουμε ότι αυτή είναι η πιο σωστή προσέγγιση. Ελπίζουμε να επανέλθουμε στο άμεσο μέλλον με την ανακοίνωση νέας ημερομηνίας για το μνημόσυνο.

Εκ μέρους των οικογενειών, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την κατανόηση. Θα σας ζητήσω παράλληλα να ενώσετε μαζί μας τις προσευχές σας στις 15 Απριλίου για να θυμηθούμε τους 96 ανθρώπους, κρατώντας τους ζωντανούς στις μνήμες μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».