Η 7χρονη Έμιλι Τζόουνς είχε χάσει την ζωή της με τραγικό τρόπο στις 22 Μαρτίου 2020, στο «Πάρκο της Βασίλισσας», στο Μπόλτον της Αγγλίας, όταν η 30χρονη Ελτιόνα Σκάνα, με καταγωγή από την Αλβανία, της είχε κόψει τον λαιμό, μπροστά στα μάτια των γονιών της.

Η δεύτερη πράξη του δράματος διαδραματίζεται τις τελευταίες ημέρες στο Δικαστήριο Ανθρωποκτονιών του Μάντσεστερ, όπου και διεξάγεται η δίκη της υπόπτου για φόνο. Μετά από μια εβδομάδα ακροάσεων και καταθέσεων, ο εισαγγελέας Μάικλ Μπράντι, πρότεινε την αθώωση της κατηγορουμένης από την κατηγορία τέλεσης φόνου σε πρώτο βαθμό, καθώς θεωρεί πως είναι διαταραγμένη η ψυχική της υγεία.

Η Έμιλι Τζόουνς σκοτώθηκε στο «Πάρκο της Βασίλισσας» του Μπόλτον, στις 22 Μαρτίου του τρέχοντος έτους

Το σκεπτικό αυτό φαίνεται πως υιοθέτησε και ο δικαστής με τους ενόρκους και η Σκάνα δεν πρόκειται να φυλακισθεί με 40 χρόνια, η οποία είναι και η ανώτατη ποινή για ένα τέτοιο έγκλημα.

Η ίδια είχε ομολογήσει εξ’ αρχής της ενοχή της για την δολοφονία του άτυχου κοριτσιού, στη συνέχεια όμως άλλαξε την κατάθεση της επικαλούμενη ψυχολογικά προβλήματα.

Το μεσημέρι της 22ης Μαρτίου, η Έμιλι είχε βγει για βόλτα με τους γονείς της, με την ίδια να κάνει ηλεκτρικό σκούτερ. Την ώρα που προσέγγιζαν το πάρκο της Βασίλισσας, η μικρή ξέφυγε για λίγο από την επιτήρηση των γονιών της και προσέγγισε την κατηγορούμενη, η οποία μάρτυρες κατέθεσαν πως την είχαν δει νωρίτερα να «περιπλανιέται σαν χαμένη και να μιλάει μόνη της».

Ξαφνικά η Σκάνα έβγαλε από το μπουφάν της ένα μαχαίρι και έκοψε τον λαιμό της Έμιλι, με τους γονείς της να βλέπουν το μικρό τους κοριτσάκι να σωριάζεται μπροστά στα μάτια τους. Της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους τραυματιοφορείς του ασθενοφόρου που έφτασαν επί τόπου, μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αλλά τελικά κατέληξε μετά από 2 ώρες.

Πλέον η κατηγορούμενη θα αντιμετωπίσει μεν την κατηγορία περί ανθρωποκτονίας, αλλά με το ελαφρυντικό της «χρόνιας διαταραγμένης ψυχικής κατάστασης», καθώς υπάρχουν αναφορές για την συμπεριφορά της σε τουλάχιστον 8 περιστατικά, και αυτό συνεπάγεται πως η ανώτερη ποινή που θα τις επιβληθεί, θα είναι έως και 10 χρόνια σε ψυχιατρική κλινική…