Το Λονδίνο αρνείται να χορηγήσει πλήρες καθεστώς στους διπλωμάτες της ΕΕ

Ένας καθηγητής σε γυμνασίου του Μπάτλι στο δυτικό Γιόρκσαϊρ τέθηκε σε διαθεσιμότητα γιατί έδειξε στους μαθητές του μια γελοιογραφία του Μωάμεθ.

Σύμφωνα όσα αναφέρει το Sky News, επρόκειτο για μια από τις περιβόητες γελοιογραφίες του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, που δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση τον Ιανουάριο του 2015 με αποτέλεσμα 12 νεκρούς. Το σχολείο απολογήθηκε ζητώντας συγνώμη από τους μουσουλμάνους μαθητές και γονείς λέγοντας ότι «έχει πλήρη συνείδηση πως οι αναπαραστάσεις του προφήτη Μωάμεθ απαγορεύονται» καθώς και πως η συγκεκριμένη εικόνα ήταν «άκρως απρεπής».

Ο καθηγητής βρίσκεται από σήμερα σε αναγκαστική άδεια αναμένοντας «ανεξάρτητη έρευνα», ενώ οι μουσουλμάνοι γονείς απαιτούν την απόλυσή του.

Από την πλευρά του το βρετανικό υπουργείο Παιδείας δήλωσε ότι «ο εκφοβισμός καθηγητών είναι απαράδεκτος» κι ότι «αν και ενθαρρύνεται ο διάλογος μεταξύ δασκάλων και γονέων, οι απειλές και, επιπροσθέτως, οι διαδηλώσεις σε περίοδο απαγόρευσης λόγω της πανδημίας είναι εξίσου απαράδεκτες και πρέπει να τερματιστούν.

Τα σχολεία είναι ελεύθερα να χρησιμοποιούν εποπτικά μέσα ακόμα κι αν αυτά είναι αμφιλεγόμενα ή προκλητικά», κατέληγε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Από την άλλη, η μουσουλμανική κοινότητα δήλωσε ότι αισθάνεται προσβεβλημένη κι ότι ο καθηγητής και το σχολείο του Μπάτλι «πέρασαν την κόκκινη γραμμή».