Ανησυχία: Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

Θετικές στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν δύο εργαζόμενες στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων από τους επαναλαμβανόμενους διαγνωστικούς ελέγχους που γίνονται σε αυτό. Σε προηγούμενο έλεγχο είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό 6 φιλοξενούμενοι.

Η ιστοσελίδα ekriti.gr αναφέρει ότι τα δύο μέλη του προσωπικού είναι ασυμπτωματικά, ενώ παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους. Σημειώνεται ότι η μία από τις δύο εργαζόμενες βρισκόταν σε άδεια τις τελευταίες 10 ημέρες, οπότε δεν έχει έρθει σε επαφή με φιλοξενούμενους ή εργαζόμενους του Γηροκομείου.

Σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) Χανίων και σύμφωνα με τον Επόπτη, τα μοριακά τεστ θα συνεχιστούν σε τακτική βάση, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού.

Επίσης, στο κτίριο πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθολικής απολύμανσης, στο σύνολο των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία του Προέδρου του Δ.Σ., Γιάννη Σημαντηράκη και του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα, καθώς και τον ΕΟΔΥ, ακολουθώντας απαρεγκλίτως τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.