Μπορεί η πρώτη μέρα μετά την άρση των μέτρων να κύλησε θετικά, αλλά υπήρξαν αρκετά περιστατικά στα οποία είχαμε μεγάλο συνωστιμό. Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα στον Βόλο όπου πελάτες συνωστίστηκαν έξω από μαγαζί για take away κοκτέιλ. Μάλιστα οι εικόνες αυτές έκαναν τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, να αντιδρά έντονα και να προειδοποιεί κατά την χθεσινή ενημέρωση των ΜΜΕ, για πρόστιμα.

Ίδιες εικόνες στον Φλοίσβο

Παρόμοιες εικόνες υπήρξαν και στον Φλοίσβο, καθώς εκατοντάδες άτομα διασπασμένα σε μικρές παρέες μαζεύτηκαν έξω από τα καταστήματα take away. Κάποιοι μάλιστα περίμεναν να αγοράσουν παγωτό και άλλοι ποτό.

Επεισόδια στην Αγία Παρασκευή

Χθες το βράδυ στην Αγία Παρασκευή η κατάσταση ξέφυγε σε κεντρική πλατεία της περιοχής όπου βρίσκονται καφέ και εστιατόρια. Συγκεκριμένα πάνω από 300 άτομα με μπύρες στο χέρι έστησαν το δικό τους πάρτι στην πλατεία και τις δύο ημέρες, αλλά χθες υπήρξε και παρέμβαση της αστυνομίας. Οι παρευρισκόμενοι βλέποντας τους αστυνομικούς πετούσαν πέτρες και μπουκάλια με μπύρες που κρατούσαν, χωρίς να έχει αναφερθεί πάντως κάποια προσαγωγή.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής σε ανακοίνωση του τονίζει πως «Η πλατεία του Αη- Γιάννη έχει γίνει άβατο εδώ και πολλά χρόνια . Οι συντριπτική πλειοψηφία των γύρω κατοίκων της πλατείας δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. Είχαμε μέχρι προ τίνος το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όχι μόνο. Αυτοί που συγκεντρώνονταν, εκτός ελαχίστων νεαρών από την Αγία Παρασκευή, οι υπόλοιποι έρχονταν από άλλες περιοχές, Σπάτα, Παιανία, Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Γλυκά Νερά, Νέα Ιωνία και πάει λέγοντας. Είναι ωραία η πλατεία μας και την αγάπησε όλη η Αττική ή έχουμε καλή πραμάτια; Μάλλον το δεύτερο. Χθες, σήμερα μετά από πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικών μέσων, με τη λήξη της καραντίνας, μαζεύτηκαν περισσότερα από 800 άτομα !!! Η πόλη μας, η Αγία Παρασκευή, στο θέμα κρουσμάτων κορωνοϊού είναι ΚΑΘΑΡΗ, δηλαδή είχαμε ελάχιστα κρούσματα. Τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελούν ωρολογιακές βόμβες για την μετάδοση του κορωνοϊού.

Κάποιοι ίσως θεωρούν, ότι ως δήμαρχος δεν έπρεπε να ενημερώσω τα αρμόδια όργανα που εκ του νόμου, οφείλουν να προστατεύσουν την κοινωνία από την μεταδοτικότητα της πανδημίας. Βέβαια η αστυνομία δε περίμενε από μένα να ενημερωθεί, ήταν ήδη ενήμερη από δεκάδες παροικούντες πέριξ της πλατείας. Σήμερα λοιπόν η αστυνομία πήγε στην πλατεία, για να περιφρουρήσει την πόλη, από την παραβατικότητα. Είμαι υποχρεωμένος, εκ της θέσεως μου να ζητήσω αύριο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προστατεύσει την πόλη μας, από την ευρύτατη διακίνηση ναρκωτικών και την εξάπλωση του κορωνοϊού. Όσον αφορά για τις απειλές που δέχομαι από κάποιους, μία απάντηση και μόνο…. αν φοβόμουν θα καθόμουν σπίτι μου. Οφείλω να προστατέψω την πόλη που με εξέλεξε δήμαρχο και θα το κάνω με οποιοδήποτε κόστος. Περιμένω και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για τα προβλήματα της συγκεκριμένης πλατείας και της ευρύτερης περιοχής» έγραψε στο Facebook.

Η πλατεία του Αη- Γιάννη έχει γίνει άβατο εδω και πολλά χρόνια . Οι συντριπτική πλειοψηφία των γύρω κατοίκων της…

Gepostet von Βασίλης Ζορμπάς am Dienstag, 5. Mai 2020

Αυστηρά πρόστιμα για τους ανυπάκουους καταστηματάρχες

Παρά την άρση των μέτρων πολλοί καταστηματάρχες αφήνουν τον συνωστιμό στον χώρο τους. Αυτό έφερε σαν αποτέλεσμα από την ερχόμενη Δευτέρα (ίσως και νωρίτερα) το πρόστιμο για τους καταστηματάρχες που αψηφούν τα μέτρα θα ανέρχεται στα 5.000 ευρώ. Παράλληλα, θα σφραγίζεται το κατάστημα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ σε περίπτωση υποτροπής θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Νέα «κανονικότητα» με πρόστιμα

Τις πρώτες 33 ώρες της άρσης των περιοριστικών μέτρων, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. καταμέτρησαν 59 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, 116 για μετακίνηση εκτός νομού και τρεις σε καταστήματα για παράνομη λειτουργία.