Ανησυχία στο Πήλιο: Νόσησαν με κορωνοϊό ιερέας και ψάλτης - Είχαν παρευρεθεί σε κηδεία

Ανησυχία επικρατεί σε χωριό του Πηλίου, καθώς ιερέας και ψάλτης κόλλησαν κορονοϊό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες ενημερώθηκαν προχθές το απόγευμα ότι είναι θετικοί.

Ωστόσο, προηγουμένως είχαν παρευρεθεί σε εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στην εκκλησία, παρουσία των συγγενών του θύματος. Αυτό σημαίνει ότι, τουλάχιστον, όσοι ήταν παρόντες στην τελετή πρέπει να κάνουν τεστ.

Ο ιερέας ενημέρωσε για την εξέλιξη αμέσως την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, που έδωσε εντολή ο ναός να κλείσει προκειμένου να γίνει απολύμανση. Κάτοικοι του χωριού που πήγαν αργά το απόγευμα στην εκκλησία για τους Χαιρετισμούς ενημερώθηκαν από ανακοίνωση που είχε θυροκολληθεί στην εξώπορτα του ναού, ότι λόγω κορονοϊού η εκκλησία θα παραμείνει κλειστή για δύο εβδομάδες. Αυτό προβλέπει άλλωστε το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Το taxydromos.gr, επικοινώνησε με τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος π. Δαμασκηνό Κιαμέτη ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός. Οπως τόνισε έχει ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και θα γίνει ιχνηλάτηση στις επαφές των θετικών που ήδη έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό κατ’ οίκον.

Με την ελπίδα να μην έχει γίνει διασπορά εκτιμάται πως συνολικά θα ιχνηλατηθούν περίπου 15 άτομα.