Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, με τους κλάδους που επηρεάζονται περισσότερο από τη γενική πορεία της οικονομίας να σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η επικείμενη περίοδος ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων θα τροφοδοτήσει τις ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας από την ύφεση που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx σημείωνε άνοδο 0,8% μετά το άνοιγμα της αγοράς, με τις μετοχές των τραπεζών, των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών πετρελαίου και αερίου να καταγράφουν κέρδη από 1,2% έως 2%.

Οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών σημείωναν άνοδο 2% εν μέσω αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας και την αύξηση των τιμών των μετάλλων.

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών παγκοσμίως βελτιώθηκε επίσης την αρχή της εβδομάδας, στη διάρκεια της οποίας θα αρχίσουν οι ανακοινώσεις των τριμηνιαίων κερδών και θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της ΕΕ για το ταμείο ανάκαμψης, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ