Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές εκ νέου σήμερα, ύστερα από πτώση στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς νέα μέτρα νομισματικής και δημοσιονομικής στήριξης προσέφεραν κάποια ανακούφιση παρόλο που η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς σε όλο τον κόσμο.

Στις 10:02 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 3%, αλλά και πάλι οδεύει προς τον χειρότερο μήνα του από το 1987 καθώς η υγειονομική κρίση απειλεί την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε άνοδο κατά 5,91%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 4,43% και ο βρετανικός FTSE-100 κατά 3,61%.

Το ενδιαφέρον θα στραφεί στα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη που αναμένονται αργότερα σήμερα, με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις για την έκταση της ζημιάς που προκαλεί στην οικονομία η πανδημία.

Οι μετοχές των εταιριών ταξιδιών και αναψυχής, που αυτό τον μήνα έχουν καταγράψει από τις μεγαλύτερες απώλειες, σημείωσαν άνοδο 2,6%.

Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης, ασφάλισης, πετρελαίου και αερίου κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των βασικών ευρωπαϊκών κλάδων, με άνοδο μεταξύ 5% και 6%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ