Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία από την Κίνα ήρθαν να προστεθούν στις αρχικές ενδείξεις ότι αποδίδουν τα σαρωτικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που στόχο είχαν να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 1,1% στις 10:03 ώρα Ελλάδας.

Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα θα στραφεί στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν αμερικανικές επιχειρήσεις, με τους επενδυτές να αναμένουν μια δύσκολη περίοδο καθώς η υγειονομική κρίση ‘γονάτισε’ την επιχειρηματική δραστηριότητα και οδήγησε σε μαζικές απολύσεις.

Στην Ευρώπη, τα κέρδη πρώτου τριμήνου για τις εταιρίες του δείκτη STOXX 600 αναμένεται να μειωθούν κατά 15,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία IBES της Refinitiv.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα έδειξαν μείωση των εξαγωγών και των εισαγωγών της χώρας τον Μάρτιο ύστερα από τη βουτιά που κατέγραψαν τους δύο προηγούμενους μήνες, με τους αναλυτές να προειδοποιούν, ωστόσο, ότι μια αξιόπιστη ανάκαμψη απέχει ακόμα μήνες.

Οι ισπανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο 1,5% καθώς κάποιες επιχειρήσεις άνοιξαν και πάλι, αν και τα καταστήματα, τα μπαρ και οι δημόσιοι χώροι θα παραμείνουν κλειστοί έως τουλάχιστον τις 26 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ