Η βαλλιστική εξέταση στα δύο όπλα που παραδόθηκαν στην Αστυνομία, έπειτα από το διπλό φονικό στα Ανώγεια, ολοκληρώθηκε σήμερα (8 Μαΐου).

Για την ακρίβεια, πρόκειται για το όπλο που παρέδωσε ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη και το Glock διαμετρήματος 9Χ19 που παρέδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του φονικού ταυτοποιήθηκαν, ενώ τα όπλα εστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Μια πλαστική σακούλα σε μια ταράτσα που «δεν ταίριαζε» στο χώρο ήταν – σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνου, ο 25χρονος αδερφός του Γιώργου Ξυλούρη – η αφορμή να εντοπίσει και να παραδώσει στην αστυνομία το όπλο που – κατά την οικογένεια – κρατούσε ο 30χρονος το βράδυ του διπλού φονικού στα Ανώγεια.

Το όπλο παραδόθηκε δύο ημέρες μετά το περιστατικό, ενώ από τη μεριά της οικογένειας Καλομοίρη εκφράζεται έντονη αμφισβήτηση για το αν είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή.

Στην κατάθεση του, την οποία έχει στην διάθεσή του το cretalive, ο 25χρονος, αφού αναφέρει ότι άρχισε να σκέφτεται για το όπλο μόλις το πρωί της Δευτέρας όταν άρχισε να «καταλαβαίνει τα γεγονότα και να συνειδητοποιεί ότι το όπλο δεν είχε βρεθεί στον τόπο του συμβάντος».

Στη συνέχεια της κατάθεσής του αναφέρει: «Πήγα κατ’ ευθείαν, άνοιξα τη σακούλα και μέσα σε ένα τυλιγμένο χαρτί ρολό ήταν το πιστόλι του αδερφού μου, το αναγνώρισα αμέσως.

Δεν ξέρω ποιος το έβαλε εκεί, γιατί ήταν βιαστικά πεταμένο και δεν φαινόταν κάποιος να πήγε να το κρύψει, αλλά πιο πολύ ήταν σαν να το πέταξε κάποιος. Ήταν το πιστόλι του μαζί με τη γεμιστήρα του.

Το έπιασα, το έβαλα στη μέση μου κι έφυγα χωρίς να σκεφτώ τίποτα, απλά χάρηκα αρχικά που το βρήκα. Ήθελα να πάω εκεί στα όρη, που πήγαινε ο αδερφός μου, να του φωνάξω ότι το βρήκα, αλλά αμέσως μετά σκέφτηκα ότι έπρεπε να το παραδώσω στην Αστυνομία, πρέπει να βοηθήσω την έρευνα για να φανεί η αλήθεια και ότι ο αδερφός μου δεν έχει να κρύψει τίποτα».

Ο 25χρονος τέλος επισημαίνει ότι δεν σκέφτηκε καν να κρατήσει τη σακούλα αλλά την πέταξε κατευθείαν.

Με πληροφορίες από τα: ekriti.gr και cretalive.gr