Οι υψηλοί αριθμοί νέων κρουσμάτων, διασωλημένων και νεκρών που συνεχίζονται χωρίς να κάμπτονται αναμένεται να επιφέρουν αλλαγή στα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου.

Έτσι ενώ αύριο ο πρωθυπουργός αναμενόταν με διάγγελμα να επικοινωνήσει τον οδικό χάρτη για τη σταδιακή άρση του lockdown μέχρι τα Χριστούγεννα, αυτό πιθανότατα φεύγει από το τραπέζι. Θα ανακοινωθεί η παράταση του γενικού απαγορευτικού μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου και μέσα σε αυτό το διάστημα θα επανεξαταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, χωρίς τίποτα να αποκλείει για μια παράταση μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου. Οι αποφάσεις μεταφέρονται για να ληφθούν την προσεχή εβδομάδα

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς αυτά που πρώτα θα ανοίξουν είναι τα καταστήματα εποχικών ειδών και χριστουγεννιάτικων ειδών τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και αναμένονται ανακοινώσεις και για τα κομμωτήρια.

Αύριο, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων εποχικών ειδών. Τα εποχικά είδη θα επιστρέψουν και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Τα σχολεία σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών αναμένεται να ανοίξουν με τη νέα χρόνια.

Η εστίαση είναι ένας γρίφος, αλλά δύσκολα θα ληφθεί η απόφαση να ανοίξουν πριν τις γιορτές. Αναμένεται και αυτά να ανοίξουν μετά τα Χριστούγεννα.

Όσο για μπαρ και νυχτερινά κέντρα, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αυτά θα ανοίξουν παράλληλα με τον εμβολιασμό.