Καταστήματα με αμιγώς χριστουγεννιάτικα είδη, συνολικά 110 σε όλη την Ελλάδα, αναμένεται να ανοίξουν από τις 7 Δεκεμβρίου, καθώς όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης «αν δεν ανοίξουν θα καταστραφούν» αφού δεν μπορούν να λειτουργήσουν άλλη περίοδο.

Όπως εξήγησε οι καταναλωτές για τα ψώνια τους στα συγκεκριμένα καταστήματα θα πηγαίνουν όπως πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ, δηλαδή στέλνοντας SMS με κωδικό 2.

Τα καταστήματα αυτά θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο, μάσκες και αποστάσεις, ενώ λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον γενικό γραμματέα Παναγιώτη Σταμπουλίδη. 

Ο υπουργός επέμεινε ότι είναι οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της καταστροφής για την υπόλοιπη ζωή τους, διεμήνυσε ότι θα υπάρχουν έλεγχοι και αναμένει ότι εργαζόμενοι και επιχειρηματίες θα δείξουν υπευθυνότητα για την τήρηση των μέτρων, ενώ όπου δεν τηρούνται τα μέτρα τα μαγαζιά θα κλείνουν.

Ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο άνοιγμα υπήρξε η σύμφωνη γνώμη της επιτροπής λοιμωξιολόγων και του κ. Τσιόδρα. «Δεν θα το κάναμε χωρίς την άδειά τους» τόνισε

Όπως έγινε γνωστό, από την ίδια μέρα, θα επιτρέπεται και η πώληση των χριστουγεννιάτικων ειδών από τα σούπερ μάρκετ. Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης είχε τονίσει ότι δεν είναι πολλά (σ.σ. τα συγκεκριμένα καταστήματα) και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση, όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας.

«Όπως επιτρέψαμε να κοπούν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα έτσι επιτρέπουμε και τα λίγα αυτά καταστήματα να ανοίξουν» ανέφερε μιλώντας στο Mega.