Καλά νέα για τους άνεργους ανά τον κόσμο: Στην… Ανταρκτική υπάρχουν 180 κενές θέσεις εργασίας, έστω για 18 μήνες.

Η Αυστραλιανή Ανταρκτική Διεύθυνση αναζητά ειδικευμένους εργαζόμενους για να καλύψουν 180 θέσεις για 18 μήνες που απαιτούν «πολλές διαφορετικές εργασίες».

Οι μισθοί που προσφέρονται πραγματικά διαφέρουν ανάλογα με τη θέση που παίρνει κάποιος, αλλά το κύριο εύρος είναι περίπου 60.000 έως 100.000 δολάρια Αυστραλίας (60.000 ευρώ).

«Ψάχνουμε για μηχανικούς, χειριστές εγκαταστάσεων, ξυλουργούς, ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς, καθώς και ευρύτερους ρόλους υποστήριξης σταθμών, όπως σεφ, ειδικούς επικοινωνίας και υπευθύνους σταθμών», δήλωσε η διευθύντρια HR της Αυστραλιανής Ανταρκτικής Διεύθυνσης Mαίρη Ράιλι.

Απαιτούνται περισσότεροι από εκατό Αυστραλοί για να εργαστούν στην Ανταρκτική.

Πάντως, υπάρχει μια αυστηρή διαδικασία σωματικού και ψυχικού ελέγχου για νέες προσλήψεις, δεδομένου ότι μόλις φτάσουν οι εργαζόμενοι στην Ανταρκτική, είναι απίθανο να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους έως ότου ολοκληρωθεί η θητεία τους.

Η πλειονότητα των θέσεων εργασίας θα είναι στο σταθμό Mawson Point, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της τοποθεσίας έρευνας κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021-22.