Σε μία περίοδο που η κανονικότητα επιστρέφει, θα μπορούμε να απολαύσουμε το πανέμορφο τοπίο, τα χρώματα, τα αρώματα και την ηρεμία που μόνο ένας κατάφυτος κήπος μπορείς να μας χαρίσει.

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς δίνει και πάλι μήνυμα ανάπτυξης και ελπίδας, με τους «Κήπους του Κόσμου» –κήποι από εννέα χώρες του πλανήτη–, οι οποίοι απλώνονται κατά μήκους των δύο στρεμμάτων του Άλσους «Δημήτρης Ζωμόπουλος» και θα παραμείνει στη διάθεσή μας για ωραίες βόλτες και ξεχωριστούς περιπάτους μέχρι και τις 23 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Οι εννέα ξεχωριστοί κήποι από κάθε χώρα του εξωτερικού με παράδοση στην κηποτεχνία και την ανθοκομική, έχουν δημιουργηθεί από αρχιτέκτονες τοπίου και εξιδεικευμένους Έλληνες κηποτέχνες.

Οι πύλες της 67ης Ανθοκομικής Έκθεσης άνοιξαν την Πέμπτη 6 Μαΐου στο Άλσος της Κηφισιάς, για να σηματοδοτήσουν και φέτος, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας, τη χαρά, την ελπίδα και, φυσικά, την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, την άνοιξη.

Η αισθητική και η βαθιά γνώση των οικοσυστημάτων, των κηποτεχνικών τάσεων της κάθε χώρας, σε συνδυασμό με την καταπληκτική οργάνωση φέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα,

ενώ ο κάθε επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με λουλούδια σπάνια, τα οποία δεν έχει τη δυνατότητα να τα δει στην καθημερινότητά του.

Οι 9 Κήποι του κόσμου είναι ο Ελληνικός, που αποτελείται από ξηρανθεκτικό τοπίο, τον λειτουργικό κήπο και τον καλλωπιστικό.

Έπεται ο Ιαπωνικός, ένας Κήπος με πολλούς συμβολισμούς, που αποπνέει ανανέωση και ψυχική ηρεμία, ενώ ακολουθεί αγγλικός, με κύρια χαρακτηριστικά τη συνοχή και τα φανταχτερά χρώματα.

Ο Γαλλικός Κήπος είναι μία «μινιατούρα» του Κήπου των Βερσαλλιών, ενώ ο Βραζιλιάνικος χαρακτηρίζεται από εξωτικά φρούτα και φυσικά υλικά, όπως το βότσαλο.

Ο Κήπος του Μεξικού είναι, ίσως, εκείνος που θα σε εντυπωσιάσει περισσότερο από τους υπόλοιπους, λόγω των ισπανικών παραδόσεων που αναμειγνύονται.

Ο λιτός και οριοθετημένος Κήπος της Ισπανίας, δίνει σειρά στον Ολλανδικό Κήπο, με κύριο χαρακτηριστικό, φυσικά, τις τουλίπες.

Τέλος, ο άγριος Κήπος της Αυστραλίας, που προσπαθεί να κάνει τον επισκέπτη να κατανοήσει πόσο σημαντικό είναι για το οικοσύστημα η άγρια φύση και η οικολογία.

Με αυστηρά πρωτόκολλα

Όπως απαιτεί η εποχή, οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ δίνουν το «παρών» ώστε να μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει τη βόλτα του με ασφάλεια και φυσικά οι αποστάσεις τηρούνται κατά γράμμα.

Η είσοδος στην Έκθεση γίνεται πάντα με χρήση διπλής μάσκας και στο χώρο υπάρχουν 70 σημεία με αντισηπτικά, ενώ καθημερινά απολυμαίνονται όλες οι επιφάνειες, εντός και περιμετρικά του Άλσους.

Παράδοση 10ετιών

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ξεκίνησε για πρώτη φορά την άνοιξη του 1937 και έκτοτε αποτελεί τη μεγαλύτερη Έκθεση του είδους στην Ελλάδα, και ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά γεγονότα της χώρας.

Η Έκθεση αποτελεί ορόσημο για τους επαγγελματίες τους είδους και τους λάτρεις της Ανθοκομίας, που είτε θέλουν να αγοράσουν λουλούδια και κηπευτικά είδη σε χαμηλή τιμή είτε να γνωρίσουν σπάνια λουλούδια από κάθε μεριά της Γης, και πάνω από όλα για να κάνουν τη βόλτα τους στον όμορφο χώρο του Άλσους.

Από την έντυπη έκδοση της «Βραδυνής της Κυριακής»