Αντιεμβολιαστές σε Εμανουέλ Μακρόν: Εμείς θα σε τσαντίσουμε

«Όχι στο πάσο του εμβολίου»

Να «τσαντίσει» τους αντιεμβολιαστές είχε δηλώσει ότι θέλει ο Εμανουέλ Μακρόν, με τους ίδιους να διαδηλώνουν και να απαντούν στον Γάλλο πρόεδρό «εμείς θα σε τσαντίσουμε».

«Τους ανεμβολίαστους θέλω πραγματικά να τους τσαντίσω. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η στρατηγική μας», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

Χθες, διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους διάφορων πόλεων της Γαλλίας, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο εμβολιαστικό πάσο και τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρουν οι Αρχές, συνολικά 105.200 άνθρωποι έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις σε όλη της Γαλλία, αριθμός τετραπλάσιος, συγκριτικά με την προηγούμενη κινητοποίηση στις 18 Δεκεμβρίου.

Στο Παρίσι σε τρεις συγκεντρώσεις συμμετείχαν 18.000 άνθρωποι, ενώ άλλοι 87.200 βγήκαν στους δρόμους άλλων πόλεων της Γαλλίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην πρωτεύουσα, οι διαδηλωτές απάντησαν στον πρόεδρο με τον ίδιο τρόπο, φωνάζοντας: «Θα σε τσαντίσουμε». Άλλοι διαδηλωτές έφεραν πινακίδες που έγραφαν «Όχι στο πάσο του εμβολίου».

Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν αψιμαχίες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σε ένα σημείο της διαδήλωσης. Σύμφωνα με τις αρχές, δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε επεισόδια και 34 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Στις 18 Δεκεμβρίου, σε ανάλογες κινητοποιήσεις, είχαν συμμετάσχει 25.500 διαδηλωτές, εκ των οποίων 5.500 στο Παρίσι, κυρίως έπειτα από έκκληση των Πατριωτών του Φλοριάν Φιλιπό, υποψήφιου της ακροδεξιάς για τις προεδρικές εκλογές.