Οι Beefeaters, οι θρυλικοί φρουροί που ζουν και εργάζονται στον Πύργο του Λονδίνου, είναι πλέον αντιμέτωποι με απώλειες θέσεων εργασίας για πρώτη φορά στην ιστορία. Κάποιοι εκ των 37 φρουρών που υπηρετούν αυτή τη στιγμή, θα χάσουν τις δουλειές τους, στο πλαίσιο περικοπών που οφείλεται στην πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του φορέα Ιστορικά Βασιλικά Παλάτια, που διαχειρίζεται τον Πύργο.

Ο επικεφαλής του φορέα δήλωσε ότι οι επισκέπτες του Πύργου συνεισφέρουν το 80% των εσόδων που μπαίνουν στα ταμεία και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έχουν καταφέρει ένα συντριπτικό πλήγμα στα οικονομικά του φορέα.

The Tower was closed to visitors during the coronavirus lockdown.

«Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να διασφαλίσουμε την οικονομική μας θέση, όμως πρέπει να κάνουμε περισσότερα ώστε να επιβιώσουμε στο προσεχές μέλλον», δήλωσε ο Μπάρνς. «Απλώς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να μειώσουμε το μισθολογικό κόστος», πρόσθεσε.

Οι Beefeaters ζουν στον Πύργο του Λονδίνου και προσφέρουν ξεναγήσεις στο κάστρο που είναι 900 ετών. Οι φρουροί ως σώμα, σχηματίστηκαν έπειτα από τη Μάχη του Μπόσγουορθ, το 1485, με εντολή του Βασιλιά Ερρίκου του Εβδόμου. Πρόκειται για το παλαιότερο στρατιωτικό σώμα (Yeoman Warder) που υφίσταται ακόμη και την μακροβιότερη βασιλική φρουρά. Για να φορέσει κάποιο μέλος της φρουράς την περίφημη κοκκινόχρυση στολή θα πρέπει να έχει θητεύσει τουλάχιστον 22 χρόνια στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Πύργος του Λονδίνου ιδρύθηκε γύρω στο 1078 από τον Γουίλιαμ τον Κατακτητή (William the Conqueror) – τον πρώτο βασιλιά της Νορμανδίας. Τώρα πλέον αποτελεί ένα τουριστικό hotspot με περισσότερους από τρία εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως μέχρι που το lockdown τον ανάγκασε να κλείσει για σχεδόν τέσσερις μήνες. Άνοιξε ξανά στις 10 Ιουλίου.

Πηγή: CNN