Αντόνιο Ταγιάνι:«Δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της» | 4968007 scaled

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να αφήσει την Ελλάδα μόνη της και θα είναι ολέθριο λάθος και τεράστια καταστροφή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, αν γίνει αυτό». Αυτά είπε προ ολίγου ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου, Αντόνιο Ταγιάνι σε συνομιλίες του με τους δημοσογράφους στο περιθώριο του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι πρέπει να αλλάξει η συμφωνία του Δουβλίνου.

Αναφέρθηκε και στις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας, τονίζοντας πως η γείτονα χώρα επιδεικνύει επιθετική στάση τόσο στην Κύπρο όσο και στο προσφυγικό, αλλά θα πρέπει η Ευρώπη να συνεργαστεί μαζί της. «Θα πρέπει να δουλέψουμε ως Ευρώπη για να λυθεί το μεταναστευτικό και θα πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος με την Τουρκία.» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επισήμανε ότι η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει πολύ στην Ευρώπη και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Ευρωπαϊκο Λαϊκό Κόμμα.

Σχολίασε πως στηρίζει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ξεκαθάρισε πως οι επενδύσεις και μείωση της φορολογίας, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας χαιρετίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.