Μία ισορροπημένη γυναίκα είναι σε θέση να επικοινωνήσει αποτελεσματικά, ταυτόχρονα με δέκα άντρες!

Μία έξυπνη γυναίκα έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει γρηγορότερα αυτό που πολλοί άντρες θα καταλάβαιναν μετά από αρκετές συσκέψεις!

Μία υπεύθυνη γυναίκα μπορεί να «τρέξει» καταστάσεις ταχύτερα από πολλούς άντρες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι πορεύονται σκεπτόμενοι.

Η φύση της γυναίκας, πολύ απλά, καθορίζει την πορεία των πάντων, την ισορροπία, την αποτελεσματικότητα και την ευημερία καταστάσεων, την ίδια ώρα που ο άντρας ταλαιπωρείται από καθυστερήσεις.

«Είχε κίνηση στο δρόμο», «Δεν ξυπνούσε το παιδί», «Δεν άναβε η μηχανή στο αυτοκίνητο», «Κρύωσε το παιδί».

Για μία γυναίκα, το παιδί όταν κρυώνει, ο δρόμος όταν κλείνει από την πορεία, μην ξεχάσω και ο προϊστάμενος όταν τη φλερτάρει, βιώνει απλά την ρουτίνα της καθημερινότητας. Το «κανονικό» σενάριο.

Και κάτι ακόμα. Last but not least, που λένε και στο χωριό μου.

Οι γυναίκες δεν γίνονται, είναι εκ φύσεως πρωταγωνίστριες.

Η απόφαση – ζωής που έλαβε η Σοφία Μπεκατώρου να επικοινωνήσει το προσωπικό της δράμα, από τις συνέπειες του οποίου το μυαλό της δεν κατάφερε ποτέ να δραπετεύσει, ταρακούνησαν μία ολόκληρη κοινωνία.

Σύμφωνοι, οι πρωταγωνιστές του αθλητισμού είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τα ρίσκα. Η Σοφία ωστόσο λειτούργησε διαφορετικά.

Προχώρησε στην αποκάλυψη της «διαδρομής» στο δύσκολο μονοπάτι που χρειάστηκε να περάσει χρόνια πριν, γνωρίζοντας πως σε ό,τι αφορά τη δική της ισορροπία δε ρίσκαρε το παραμικρό.

Για την επιλογή της να μιλήσει ανοικτά ήταν σίγουρη πως πράττει το σωστό. Πριν απ΄όλα, για τον εαυτό της. Για να κοιμάται ήρεμη τα βράδια. Όχι απαραίτητα ήσυχη. Η έννοια αυτή άλλωστε, η ησυχία, σπάνια συμβαδίζει με την πραγματικότητα ζωής μίας γυναίκας.

Οι γυναίκες που ερμήνευσαν την κίνηση της Μπεκατώρου ως αφορμή, προκειμένου να βγουν μπροστά, κατάλαβαν σωστά.

Όσο περισσότερες γυναίκες σαν τη Σοφία υπάρχουν γύρω μας, τόσο ο κόσμος θα γίνεται καλύτερος. Αρκεί να τους το επιτρέπουμε, να υπάρχουν… 

Οι γυναίκες δεν γιορτάζουν. Απλά μας ανέχονται…

ΥΓ 1 : Η «ημέρα της γυναίκας» μας θυμίζει πως οι άντρες αρνούνται να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα της ζωής. Διότι η γυναίκα «γιορτάζει» κάθε ημέρα. Για τον άντρα θα έπρεπε να υπάρχει μία και μόνο ημέρα…

ΥΓ 2 : Τα Ηνωμένα Έθνη ξεκίνησαν να γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Διεθνές Γυναικείο Έτος του 1975. Δεν το λες και τόσο παλιά…