Στην κυβέρνηση εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για να προλάβουν τυχόν γεγονότα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.Στο τραπέζι υπάρχει και η σκέψη για απαγόρευση κυκλοφορίας και των ΙΧ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό διάγγελμα του έστειλε το μήνυμα πως η κυβέρνηση ήδη σκέφτεται την επόμενη μέρα και τη επάνοδο της κανονικότητας. Χαρακτηριστικά τόνισε πως «τα στοιχεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι άκρως ενθαρρυντικά, η Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει την μάχη με την πανδημία και μπορούμε να διακρίνουμε το φως στην άκρη του τούνελ. Για να περάσουμε, όμως, απέναντι απαιτείται αυστηρή τήρηση των μέτρων και όχι χαλάρωση ύστερα από τα θετικά μηνύματα. Αν δεν τηρήσουμε μέχρι τέλους τις συμβουλές των ειδικών, μπορεί να διαλύσουμε όσα πετύχαμε».

Σκέψεις για χειρόφρενο στα ΙΧ

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας των ΙΧ τις κρίσιμες ημέρες του Πάσχα. Βέβαια όλες οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την τελευταία στιγμή, αναλόγως με τη συμπεριφορά του κόσμου. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως αν αποφασιστεί το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου για να αποφευχθεί ο συνωστισμός πριν και μετά την Ανάσταση και φυσικά την Κυριακή του Πάσχα.