Ένα σοκαριστικό βίντεο που δείχνει ένα 11χρονο αγόρι να πέφτει θύμα αστυνομικής βίας έχει δει το φως της δημοσιότητας. Σε αυτό, άνδρας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ χαστουκίζει το νεαρό παιδί, το οποίο είναι τρομαγμένο και σε κακή ψυχολογική κατάσταση!

Το περιστατικό εξελίχθηκε χθες το απόγευμα, λίγο πριν τις 16:00, στο Μενίδι. Στο βίντεο που τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας, φαίνονται δυο μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να μπαίνουν σε ένα στενό. Εκεί βρίσκονται δυο παιδιά. Το ένα είναι το θύμα, ο 11χρονος Αλέξης (το παιδί με τη μπλε μπλούζα στο βίντεο) και μαζί του ένα δεύτερο αγόρι. Αμφότερα φαίνονται να συζητούν με τους αστυνομικούς.

Κάποια στιγμή, ο ένας από τους τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ χαστουκίζει το 11χρονο αγόρι! Το δεύτερο παιδί τρομοκρατείται και κάνει κίνηση να απομακρυνθεί, με τον αστυνομικό να κατευθύνεται απειλητικά προς το μέρος του και το αγόρι να προσπαθεί να ξεφύγει.

Ο 11χρονος που δέχθηκε το χαστούκι, φαίνεται σαν να θέλει να φύγει, αλλά ένας άλλος αστυνομικός, τον γυρνάει πίσω. Οι τρεις αστυνομικοί που είδαν τον συνάδελφό τους να χτυπά το αγόρι δεν έκαναν τίποτε για να τον αποτρέψουν. Μόνο όταν ένα αυτοκίνητο εμφανίστηκε στη στροφή και μπήκε στο στενό, ανέβηκαν στις μηχανές τους για να φύγουν.

Το περιστατικό ήρθε στη δημοσιότητας χάρη στην ανάρτηση ενός εργαζόμενου σε νοσοκομείο, όπου πήγε ο 11χρονος με τον πατέρα του. Το παιδί ήταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και τρομαγμένο. Ωστόσο αποδείχθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του, καθώς ένας γείτονας της οικογένειας στο Μενίδι έστειλε το βίντεο από κάμερα ασφαλείας που είχε καταγράψει τα πάντα.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά από χθες την υπόθεση σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ σε βάρος του ανήλικου Έλληνα, στο Μενίδι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Gepostet von Νεοφυτος Νεοκορ Ανθ am Samstag, 25. Januar 2020

Παράλληλα, με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Όπως αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανήλικου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξή του, εφόσον το επιθυμεί.

φίλες και φίλοι καλησπέρα! θα ήθελα λίγο απο χρόνο σας.θα ήθελα να καταγγείλω ένα περιστατικό παιδικής βίας σε ενα…

Gepostet von Νεοφυτος Νεοκορ Ανθ am Samstag, 25. Januar 2020