Απειλές Μ.Τσαβούσογλου σε Ελλάδα: Θα αποδείξουμε στη θάλασσα ότι η συμφωνία με την Αίγυπτο είναι άκυρη | 01

Επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας αλλά και της Αιγύπτου, μετα τη μεταξύ τους συμφωνία.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι η συμφωνία αυτή παραβιάζει την τουρκική ΑΟΖ και ότι η Τουρκία θα αποδείξει, τόσο στην πράξη (στο πεδίο) όσο και μέσω της διπλωματίας ότι η συμφωνία είναι παντελώς άκυρη.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως την υπογραφή της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας στο Κάιρο, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε με ανακοίνωσή του να κάνει λόγο για «ανύπαρκτα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου».

«Με τη θαλάσσια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου παραβιάζεται η υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και τα δικαιώματα της Λιβύης» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Εξετάσαμε τις δεδομένες συντεταγμένες, δεν έχουμε δει ακόμα το κείμενο της συμφωνίας και τον χάρτη. Όμως βλέπουμε ότι από τις συντεταγμένες, η συμφωνία παραβιάζει τόσο η υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας όσο και τα δικαιώματα της Λιβύης».

Επίσης, επισήμανε ότι μια συμφωνία που αγνοεί την τουρκική υφαλοκρηπίδα δεν μπορεί να υπάρχει.

«Έχουμε λάβει μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων μας όσο και του τουρκοκυπριακού λαού και συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας. Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο» σχολίασε ο Μ. Τσαβούσογλου.