Απειλεί ο Τσαβούσογλου: «Δε θέλουμε να πολεμήσουμε αλλά...» | 2482545 scaled

Στο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών Εργασιών (ΙSPI) στη Ρώμη μίλησε ο Μελβούτ Τσαβούσογλου και εκτόξευσε απειλές: “Αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα όποια και να είναι…”.

Αναλυτικά:

“Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα όποια και να είναι”, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει βία κατά τις δραστηριότητες της στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως “εμείς είμαστε εγγυήτρια δύναμη της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”. Εμείς κάναμε τα πάντα για να βρούμε λύση. Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να κάνει συμφωνία”.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι η Τουρκία προτείνει να μην γίνονται μονομερείς δραστηριότητες έρευνας φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και τα έσοδα να διαμοιραστούν μέσω επιτροπής που θα ιδρυθεί. “Εμείς αυτό το προωθήσαμε στους Ελληνοκυπρίους, στην Ελλάδα, στην ΕΕ, μέχρι και τα ΗΕ, σε όλους. Αλλά αν δεν θέλουν συνεργασία κι εγώ θα στείλω τα πλοία μου. Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι”, ανέφερε.

Πηγή: Kibris Habersitesi