Απίστευτο: Γυναίκα στην Ινδία θάφτηκε ζωντανή για να δοξάσει τον θεό Σίβα!

Μια γυναίκα 50 ετών με καταγωγή από το Ούταρ Πραντές της Ινδίας ζήτησε από την οικογένειά της να τη θάψουν ζωντανή σε έναν λάκκο έξω από το σπίτι, προκειμένου να δοξάσει τον θεό Σίβα.

Το πρωτοφανές συμβάν έλαβε χώρα στο Σατζέτι την περασμένη Τετάρτη και η γυναίκα διακομίστηκε σε ένα κέντρο υγείας της περιοχής όπου νοσηλεύεται.

Το πρωί εκείνης της ημέρας η γυναίκα είπε στους γείτονές της ότι ήθελε να δοξάσει τον θεό Σίβα.

Είχε δει στον ύπνο της τον θεό κι αποφάσισε να ταφεί ζωντανή με τελετουργικό τρόπο ενόψει του θρησκευτικού φεστιβάλ Mahashivratri στις 11 Μάρτη.

Σ’ αυτό γιορτάζεται ο γάμος του άρχοντα της καταστροφής, του Σίβα, με τη θεά της γονιμότητας και του έρωτα, την Παρβάτι.

Τα μέλη της οικογένειάς της έσκαψαν έναν λάκκο 1,5 μέτρο βαθύ μπροστά στην είσοδο του σπιτιού της όπου συχνά η γυναίκα προσευχόταν, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India.

Η γυναίκα μπήκε στον λάκκο, κάθισε επάνω σε ένα στρωματάκι σε στάση διαλογισμού και οι συγγενείς άρχισαν να τη σκεπάζουν με χώμα.

Οι γείτονες άρχισαν να ρίχνουν ροδοπέταλα και να ψέλνουν καθώς η γυναίκα έπεφτε σε κατάσταση Shamadhi, που θεωρείται ως η ανώτερη ψυχική και πνευματική κλίμακα σε Ινδουισμό και Βουδισμό.

Σύμφωνα με τις θρησκευτικές αντιλήψεις, η ικανότητα να μπορεί να επιτυγχάνει κανείς του Shamadhi θεωρείται προϋπόθεση για να σπάσει κανείς τον κύκλο της ζωής και του θανάτου και να ενωθεί με το θείο.

Ωστόσο, κάποιοι από τους γείτονες είχαν τις ενστάσεις τους και κάλεσαν την αστυνομία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικοί κατέφτασαν στο σημείο περίπου τέσσερις ώρες μετά την τελετουργική ταφή της γυναίκας και την ξέθαψαν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, «η γυναίκα νοσηλεύεται στο κέντρο υγείας και οι γιατροί παρακολουθούν την κατάστασή της.