Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα περιστατικό στην Αργεντινή, καθώς 57 ναύτες μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι πέρασαν 35 ημέρες στη θάλασσα και προτού ταξιδεύσουν, τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν για τον ιό ήταν αρνητικά.

Το πλοίο «Echizen Maru» επέστρεψε στο λιμάνι από το οποίο είχε αποχωρήσει, ενώ κάποιοι από το πλήρωμα εμφάνισαν συμπτώματα του Covid-19, όπως μετέδωσε το υπουργείο Υγείας της Γης του Πυρός τη Δευτέρα.

Μάλιστα, πάνω στο καράβι ήταν 61 ναύτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους υποβλήθηκαν σε νέο τεστ και τελικά οι 57 ήταν φορείς του ιού!

Αυτό που περιπλέκει ακόμα περισσότερα τα πράγματα είναι το γεγονός ότι τα μέλη του πληρώματος είχαν τεθεί σε καραντίνα δύο εβδομάδων σε ξενοδοχείο της πόλης Ουσουάια, προτού αναχωρήσουν.

«Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε πώς προσβλήθηκαν οι ναύτες, αφού δεν είχαν καμιά επαφή με τον έξω κόσμο», είπε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Υγείας της Γης του Πυρός.

Argentina now has more than 100,000 cases of coronavirus with 1,859 deaths from the disease (pictured, a mask-wearing woman in Buenos Aires)

«Τα αγαθά που υπήρχαν πάνω στο πλοίο ήταν μόνο από την Ουσουάια», συμπλήρωσε. Αφότου έγινε γνωστό το συμβάν, τα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε καραντίνα στο πλοίο, το οποίο και επέστρεψε στην Αργεντινή.

Σημειώνεται ότι στην Αργεντινή έχουν καταγραφεί από την Κυριακή πάνω 1.859 θάνατοι και 100.000 κρούσματα του ιού, η πλειοψηφία των οποίων είναι στο Μπουένος Άιρες.

Doctors are trying to work out how 57 out of 61 sailors on board this fishing vessel caught coronavirus, after they spent 35 days at sea and tested negative before they left