Ακούγεται περίεργο. Κι όμως… Ζευγάρι Αλγερινών μεταναστών βρήκε τις βέρες του που είχαν χαθεί σε ναυάγιο. Μαζί με τα δαχτυλίδια, οι μετανάστες παρέλαβαν εβδομάδες αργότερα και κάποια από τα υπάρχοντά τους που είχαν χαθεί επίσης στη θάλασσα.

Στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, ο 25χρονος Ahmed και η 20χρονη Doudou ήταν μεταξύ αυτών που επιβίωσαν από ένα ναυάγιο κοντά στο νησί Λαμπεντούζα στην Ιταλία. Δυστυχώς, τουλάχιστον 5 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και ένα παιδί, δεν επιβίωσαν από το ναυάγιο.

Το ζευγάρι είχε τοποθετήσει τα δαχτυλίδια του σε ένα backpack, προκειμένου αυτά να είναι ασφαλή, το οποίο εντοπίστηκε από ένα σωστικό πλοίο του μη κυβερνητικού οργανισμού Proactiva Open Arms.

Στα δαχτυλίδια είχαν χαραχθεί δύο ονόματα, γεγονός που έκανε την αναζήτηση των κατόχων τους λίγο πιο εύκολη.

Ο Ahmad Al Rousan, πολιτιστικός διαμεσολαβητής που συνεργάζεται με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα είπε στον Indipedent ότι δεν πίστευε με τίποτα ότι θα εντοπιστούν οι μετανάστες στους οποίους ανήκουν οι βέρες:

«Είπα στην ομάδα που εντόπισε τα δαχτυλίδια ότι είναι σχεδόν απίθανό να βρεθούν οι κάτοχοί τους. Δημοσιεύτηκε μία φωτογραφία μήπως και γίνει πιο εύκολο το έργο. Έμεινα άφωνος όταν ο Ahmed κάλεσε αμέσως και είπε ότι αυτός και η σύζυγός του είναι οι κάτοχοι του σακιδίου με τις βέρες».

Ενώ συνέχισε: «Ο οργανισμός Open Arms εντόπισε αυτό το backpack στη Μεσόγειο. Τελικά, ο κάτοχός του βρέθηκε. Είναι πραγματικά συναρπαστικό!»

Ο πρόεδρος του οργανισμού, ο Riccardo Gatti, μιλώντας στον Gueadian φάνηκε επίσης ενθουσιασμένος με την έκβαση της υπόθεσης: «Θεωρήσαμε ότι μαζί με το σακίδιο, μία μεγάλη αγάπη χάθηκε στον πάτο της θάλασσας…

Δυστυχώς, βρήκαμε πολλές αποσκευές στη Μεσόγειο, σημάδι ότι καταγράφηκε μία ακόμα τραγωδία στη θάλασσα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ο Ahmed και η Doudou, όχι μόνο είναι ζωντανοί, αλλά βρήκαν και τα δαχτυλίδια τους και μερικά ακόμα υπάρχοντά τους.

Ο πρόεδρος του οργανισμού πρόσθεσε ότι, ακόμα κι αν επιβίωσαν, ποτέ δεν θα διαγραφεί από τη μνήμη τους η τραυματική αυτή εμπειρία.

Μιλώντας με τον Ahmed στο τηλέφωνο τού είπε: Είμαι χαρούμενος που βρήκαμε τα πράγματά μας και λυπάμαι απίστευτα που κάποιοι συνεπιβάτες μας δεν είναι πια κοντά μας…

Comments are closed.