Πανηγύρι χωρίς χορό και αγκαλιάσματα δεν μπορεί να συμβεί. Ακόμη κι αν κάποιος τηρεί τα μέτρα που μπήκαν, πλέον, στη ζωή μας, μπορεί να πιει ή απλά να παρασυρθεί από τη μουσική και να τα ξεχάσει όλα. «Το πανηγύρι δεν είναι εκκλησία για να κάτσει ο κόσμος προσοχή», παραδέχονται οι τραγουδιστές που δίνουν το ρυθμό στις βραδιές. Δουλειά τους είναι, άλλωστε, να ξεσηκώνουν τον κόσμο. Για το λόγο αυτό ενδέχεται να παραταθεί η απαγόρευση των πανηγυριών και τον Αύγουστο, ένα μήνα που οι δημόσιες αυτές συναθροίσεις πολλαπλασιάζονται. Αυτό εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι, και ήδη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ουσιαστικά το προανήγγειλε.

 Μετά από «σχεδόν 5 μήνες χωρίς δουλειά, χωρίς μεροκάματο, πήγαμε σε 3-4 δουλειές, και ξαφνικά μας ξανακλείνουν. Είναι πολύ δύσκολο, πλέον, να το διαχειριστούμε», απαντά η γνωστή ερμηνεύτρια δημοτικών τραγουδιών Γωγώ Τσαμπά, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα είναι πλέον βιοποριστικό και ότι πολλοί συνάδελφοί της είναι στα όρια της ανέχειας.

Μέσω της «Βραδυνής της Κυριακής» απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση, αν σκέφτεται να παρατείνει την απαγόρευση να λάβει μέτρα στήριξης για όσους κρύβονται πίσω από τη λέξη «πανηγύρια».

«Το πρόβλημα μετά από όλα αυτά που έγιναν τους τελευταίους μήνες, είναι πολύ μεγάλο για όλους εμάς: τραγουδιστές, μουσικούς, ηχολήπτες, φωτιστές, σερβιτόρους και άλλους», αναφέρει η κ. Τσαμπά. «Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για όλους μας. Οικονομική βοήθεια άμεσα σε όλους, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να σταθούμε στα πόδια μας. Σίγουρα δεν είμαστε οι μοναδικοί που φταίμε για την εξέλιξη των πραγμάτων, αλλά, δυστυχώς, πάλι εμείς θα πληρώσουμε τη νύφη. Όπως και στην αρχή της πανδημίας οι πρώτοι που επλήγησαν ήμασταν εμείς, έτσι και τώρα, πάλι εμείς είμαστε αυτοί που κλείσαμε και, δυστυχώς, με τους αρμόδιους να είναι άφαντοι».

 Η Γωγώ Τσαμπά πρωταγωνίστησε στο πανηγύρι στο Γουδή, απ’ όπου ξεκίνησε η συζήτηση για το συνωστισμό σε τέτοιες δημόσιες εκδηλώσεις. «Δεν πήγε κάτι λάθος, απλά στο πανηγύρι πας να ξεδώσεις, να διασκεδάσεις, να χορέψεις, οπότε μπορεί να ξέφυγε για λίγο, για λίγη ώρα. Δεν κράτησε όμως παραπάνω. Και ήταν η πρώτη δουλειά, που ήταν αναμενόμενο ότι με τόσο κόσμο θα ξεφύγει λίγο».