Ένα κυνήγι ελεφάντων στην Αφρική υπήρξε η αιτία της γνωριμίας του βασιλέως Χουάν Κάρλος της Ισπανίας με την Κορίννα Λάρσεν ή πριγκίπισσα Zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, όπως προτιμά να την αποκαλούν, παρ’ ότι έχει χωρίσει εδώ και δεκαπέντε χρόνια από τον αριστοκράτη συζυγό της.

Το όνομά της είναι σαν σιδηρόδρομος. Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn. Δεν είναι ακριβώς το δικό της, αλλά του πρώην συζύγου της. Η Κορίννα Λάρσεν, αυτό είναι το πραγματικό της, κράτησε τον… σιδηρόδρομο για ευνοήτους λόγους. Ποια φιλόδοξη κοπέλλα δεν θα ήθελε να φέρει τον τίτλο της πριγκιπίσσης, ακόμη και μετά το διαζύγιό της;

Η Κορίννα, ας περιορισθούμε, χάριν οικονομίας, στο βαπτιστικό της, γνώρισε τον Χουάν Κάρλος το 2004, ενόσω ήταν ακόμη νυμφευμένη. Προξενητής ήταν ο 6ος Δούκας του Westminster. Το ειδύλλιο εγεννήθη στην Botswana, κατά την διάρκεια ενός κυνηγιού ελεφάντων. Η σχέσις παρέμεινε κρυφή έως το 2012. Τότε, ένα ατύχημα του Χουάν Κάρλος οδήγησε σε μία σειρά αποκαλύψεων, οι οποίες τον στοιχειώνουν έως σήμερα.

Με λίγα λόγια, εκτός από την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής του σχέσεως, γνωστοποιήθη ότι ο βασιλεύς της Ισπανίας μετέφερε το ίδιο έτος 65 εκατ. δολλάρια από τον λογαριασμό του στην ελβετική τράπεζα Mirabaud, προς την ερωμένη του.

Προς γενική έκπληξη του φιλοθεάμονος κοινού, το 2018 εδημοσιεύθη στον ισπανικό Τύπο μία μαγνητοσκοπημένη συνομιλία όπου μία γυναικεία φωνή ρωτά για το πού βρίσκει τα χρήματα ο επίτιμος μονάρχης (σ.σ.: ο Χουάν Κάρλος παρητήθη το 2014, αφήνοντας τον Θρόνο στον υιό του Φελίπε).

Η απάντησις άφησε αφώνους άπαντας. «Παίρνει το αεροπλάνο και πάει στις αραβικές χώρες. Επιστρέφει με τα μετρητά στις βαλίτσες, ορισμένες φορές με πέντε εκατομμύρια. Έχει μία μηχανή που τα μετράει, την είδα με τα μάτια μου».

Λίγο πριν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας καλέσει τον πρώην άνακτα για να καταθέσει, εφ’ όσον η ασυλία του ήρθη μετά την παραίτησή του, ο Χουάν Κάρλος πήρε το αεροπλάνο και μετέβη στα Ηνωμένα Εμιράτα.

Sic transit gloria mundi – Έτσι παρέρχεται η δόξα του κόσμου…