Έρωτας με την πρώτη ματιά αλλά σε δεύτερο χρόνο! Ο Εντ Σάβιτ συνάντησε τη Χάιντι Πάρκερ, την κοπέλα με την οποία αποφάσισε να μοιραστεί το υπόλοιπο της ζωής του, στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ.

Είχαν, όμως, γνωριστεί πολύ νωρίτερα, όταν ήταν και οι δύο 6 ετών και για ένα καλοκαίρι ήταν αχώριστοι και μαζί στο πρώτο άγουρο σκίρτημα της αγάπης. Οι θερινοί έρωτες, όμως, τελειώνουν με την έλευση του φθινοπώρου, εκτός αν είναι γραφτό τους να αναθερμανθούν ξανά σε έναν άλλο τόπο, διαφορετικό χρόνο και με τους ίδιους πρωταγωνιστές.   

Ο Εντ  γνώρισε τη Χάιντι το 2011, όταν η μετακόμισή του στην εστία του πανεπιστημίου τού έφερε μπελάδες με το πλυντήριο, για τη λύση των οποίων απευθύνθηκε στην προηγούμενη ένοικο του δωματίου του. Οι δύο φοιτητές είχαν ελάχιστα κοινά μαθήματα, καθώς ο Εντ σπούδασε Ψυχολογία και Διοίκηση, ενώ η Χάιντι Οικονομικά και Διοίκηση, αλλά συναντήθηκαν, όπως συμβαίνει συνήθως στις πανεπιστημιουπόλεις, σύντομα, ξανά σε βραδινή έξοδο. Το πρώτο ραντεβού κλείστηκε άμεσα σε μια πιτσαρία, και έκτοτε οι δύο τους είναι αχώριστοι.   

Σε μία επίσκεψη στις μαμάδες τους, τέσσερα χρόνια αργότερα, η Φιόνα, η μητέρα του Εντ, άρχισε να μιλά με την Κέι, τη μητέρα της Χάιντι, για την κοινή αγάπη τους στην ιστιοπλοΐα. Κάπως έτσι συνειδητοποίησαν ότι έχουν κάνει διακοπές στην Τουρκία το ίδιο καλοκαίρι και η δεύτερη θυμήθηκε ότι η κόρη της είχε, τότε, για φίλο της ένα αγοράκι με το όνομα Εντ, με τον οποίο και ήταν αχώριστοι. Η αναζήτηση φωτογραφιών από τον Ιούλιο του 1997, αποκάλυψε ότι οι φίλοι του τότε είναι το ερωτευμένο ζευγάρι του σήμερα, εκπλήσσοντας συγγενείς και φίλους με την απόδειξη του ότι το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον.  

Όπως δήλωσε στην «Daily Mail» ο Εντ, σήμερα μάνατζερ Επικοινωνίας στο καφέ, «DropShot Coffer», που διατηρεί μαζί με τη γυναίκα του στο Λονδίνο, «δεν πίστευα στη μοίρα πριν ανακαλυφθεί η σύμπτωση αυτή, που δεν αφήνει αμφιβολία ότι ήταν γραφτό να είμαστε μαζί». Έκτοτε, το ζευγάρι έχει επισκεφτεί τη συγκεκριμένη τοποθεσία για να ξαναβγάλουν εκεί μια ακόμα περίπου ίδια φωτογραφία, με τη Χάιντι να δηλώνει: «Πραγματικά με τρελαίνει το γεγονός ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε μία ζωή παντρεμένοι χωρίς ποτέ να μάθουμε ότι είχαμε συναντηθεί ξανά στο παρελθόν».