Ο Βασίλης Βούνος αποφοίτησε το 2019 από τη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου, καθώς ολοκλήρωσε και τις σπουδές του στο ΔΙΕΚ Χαϊδαρίου στο τμήμα Υποκριτικής (2016). Από το 2019 συμμετείχε στην παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ν. Παπακωνσταντίνου στο θέατρο «Σέττας» στην (Εύβοια), πέρσι το καλοκαίρι συμμετείχε στη μουσικοθεατρική παράσταση «Ανάμνηση Σμύρνης» της Τάνιας Χαροκόπου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Mαλισσόβα στο Ηρώδειο, το χειμώνα στην παράσταση «Κινητό» του (Sergi Belbel) σε σκηνοθεσία Γιάννη Nταλιάνι στο θέατρο «Άλμα», και στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Γυναίκα χωρίς όνομα».

Βασίλη, πότε σας έγινε συνείδηση ότι θα ακολουθήσετε την υποκριτική τέχνη ; 

«Το 2013, όταν μια φίλη, σινεφίλ, με παρότρυνε να αρχίσω να βλέπω ταινίες. Το έπραξαμ και αυτό με έκανε να αναπτύξω έναν τρόπο σκέψης διαφορετικό από αυτόν που είχαμ και ταυτόχρονα καλλιεργήθηκε μέσα μου και η επιθυμία να μάθω πώς ένας ηθοποιός αντιμετωπίζει έναν ρόλο. Έτσι, ψάχνοντας να δω τι θέλω να κάνω, πήρε το μάτι μου μια σχολή Υποκριτικής σε ένα δημόσιο ΙΕΚ (τότε δεν είχα ιδέα ότι σπουδάζεις την υποκριτική τέχνη σε κάποια δραματική σχολή) και είπα να το δοκιμάσω. Έτσι, τελείωσα τη σχολή του ΙΕΚ, και αποφασισμένος πια, μπήκα και στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου, απ’ όπου αποφοίτησα πέρσι».

Είστε πρωτοεμφανιζόμενος, θεωρείτε τυχερό τον εαυτό σας που το χειμώνα -προ κορωνοϊού- παίξατε στο έργο «Κινητό» στο θέατρο «Άλμα», και στο σίριαλ «Γυναίκα χωρίς όνομα» που συνεχίσατε και μετά την πανδημία;

«Βέβαια, γιατί συμμετείχα σε μία πολύ αξιόλογη παράσταση που σκηνοθέτησε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Νταλιάνης, και γιατί αποτελώ μέρος μιας πολύ καλοδουλεμένης σειράς, η οποία παίζεται φέτος για δεύτερη σεζόν και τα πάει εξαιρετικά. Στις εποχές που ζούμε, θεωρείται πολυτέλεια το να μπορείς να επιβιώσεις από το επάγγελμα του ηθοποιού, οπότε μόνο ευγνώμων μπορώ να είμαι στους ανθρώπους που μου έδωσαν την ευκαιρία να εργάζομαι».

Οι αμοιβές για τα σίριαλ δεν είναι τώρα όπως παλιά, σας στενοχωρεί αυτό;

«Φυσικά, γιατί ο ηθοποιός αναγκάζεται να ζει με την ανασφάλεια αν σε λίγους μήνες θα έχει δουλειά ή όχι. Οι τηλεοπτικές σειρές έδιναν μία μεγάλη οικονομική ανάσα, τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά με όσα βιώσαμε. Νομίζω όμως, ότι η παραγωγή των τηλεοπτικών σειρών έχει αυξηθεί σημαντικά τελευταία, και ειδικά φέτος, υπάρχουν πολλά αξιόλογα σίριαλ, και αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί δίνεται η ευκαιρία σε όλο και περισσότερους ηθοποιούς».

Αν δεν ήσασταν ηθοποιός τι θα θέλατε να ήσασταν;

«Από μικρός τρελαινόμουν να παίζω ποδόσφαιρο. Αν δεν παρατούσα την ομάδα νωρίς, για να δώσω περισσότερο βάση στα μαθήματα, πιθανόν να το ακολουθούσα επαγγελματικά».

Αγαπάτε το δράμα ή την κωμωδία; Τι σας εκφράζει περισσότερο;

«Μου αρέσουν και τα δύο εξίσου. Προσπαθώ να μην τα διαχωρίζω, για να μην περιορίζω τον εαυτό μου και να τον αφήνω ελεύθερο να δοκιμάζει. Όπως η ζωή δεν έχει μόνο την κωμική ή μόνο τη δραματική της πλευρά, έτσι και η Υποκριτική γεννάει ρόλους με τις κωμικές και δραματικές πτυχές τους. Οπότε, όταν παίρνω ένα ρόλο  δεν κοιτάζω αν είναι κωμικός ή δραματικός, αλλά τι θέλει ο συγγραφέας να περάσει στο κοινό, ποιοι είναι οι προβληματισμοί του». 

Όταν έχετε ελεύθερο χρόνο πώς τον περνάτε;

«Απολαμβάνω να περνώ χρόνο μόνος μου στο μπαλκόνι, στη Φύση, στην παραλία διαβάζοντας βιβλία και λύνοντας σταυρόλεξα. Θα δω και τους αγαπημένους μου φίλους και θα παρακολουθήσω ποδόσφαιρο και τένις».

Τι εκτιμάτε σε έναν άνθρωπο και τι σας θυμώνει και στη ζωή και στο χώρο σας ;

«Μου αρέσει όταν υπάρχει εμπιστοσύνη και σεβασμός μεταξύ των ατόμων. Αυτό δημιουργεί υγιείς σχέσεις και σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής. Οι υγιείς σχέσεις είναι το ζητούμενο και στο επάγγελμα και στη ζωή. Στα επαγγελματικά, αυτό που μπορεί να με βγάλει έξω από τα ρούχα μου είναι η έλλειψη συγκέντρωσης, τόσο από τους άλλους όσο και από έμενα, γιατί χάνεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις και χωρίς συγκέντρωση δεν δημιουργείται τίποτα. Κάτι άλλο που με ενοχλεί είναι όταν κάποιος προσπαθεί να μου επιβάλει τη γνώμη του χωρίς καν να έχει ακούσει τη δική μου. Νιώθω ότι δεν με υπολογίζει και ότι υποτιμάει τη νοημοσύνη μου».

Πόσο σας έχουν επηρεάσει τα γεγονότα με τον κορωνοϊό και την αλλαγή στην καθημερινότητά μας;

«Ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση να αντιμετωπίζεις έναν αόρατο εχθρό. Μένοντας στο σπίτι ξεκουράστηκα (σωματικά και ψυχικά), διάβαζα βιβλία, πέρασα χρόνο με τ’ αδέλφια μου, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ο εγκλεισμός δεν έχει και επιπτώσεις. Τώρα, στο χώρο του θεάματος ήταν πιο δύσκολα, γιατί η επαφή είναι το Α και το Ω. Δε νοείται η υποκριτική τέχνη χωρίς τη σωματική επαφή.Ας ελπίσουμε τα πράγματα να έρθουν πάλι σε μια κανονικότητα, στην οποία και σιγά-σιγά μπαίνουμε».

Προσωπική ζωή; Υπάρχει κάτι ενδιαφέρον;

«Είμαι ελεύθερος και προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου. Η ζωή φέρνει συνεχώς καινούρια πράγματα, οπότε μπορεί να φέρει και κάτι ενδιαφέρον». 

Ο Βασίλης φωτογραφήθηκε με δημιουργίες «BRUNO VALENTI».