Η αλήθεια είναι ότι πίσω στο 1955, η αρχέτυπη DS ενέπνευσε τον κόσμο με τον καινοτόμο σχεδιασμό της, αλλά και με την πρωτοποριακή τεχνολογία της και η «Θεά» αποτελεί έκτοτε ένα αυτοκίνητο-ορόσημο για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Ο κόσμος ακόμα και σήμερα θυμάται την υδροπνευματική ανάρτηση, ένα σύστημα που έθεσε νέα πρότυπα στο κράτημα του αυτοκινήτου και στην άνεση των επιβατών, καθώς ήταν πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό της εποχής, ενώ έθεσε τα στάνταρ της άνεσης ακόμα και για μεταγενέστερες γενιές αυτοκινήτων.

Λίγες δεκαετίες αργότερα, εμπνευσμένη από αυτήν την καινοτομία που έδινε το σήμα και έχει αφήσει μόνιμο στίγμα στην κοινή γνώμη, οι μηχανικοί της DS Automobiles ανέπτυξαν ένα ενεργό σύστημα ανάρτησης με ειδική κάμερα σάρωσης του δρόμου. Το DS ACTIVE SCAN SUSPENSION ανιχνεύει τις επικείμενες ανωμαλίες του οδοστρώματος στα 5 μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο και προσαρμόζει σε πραγματικό χρόνο τις ρυθμίσεις σε κάθε ένα από τα 4 αμορτισέρ ξεχωριστά.

Άνεση και ασφάλεια ανά πάσα στιγμή

Η βασική ιδέα πίσω από το DS ACTIVE SCAN SUSPENSION είναι η «πρόβλεψη» του δρόμου μπροστά από το αυτοκίνητο. Για το σκοπό αυτό, μια κάμερα τοποθετημένη πίσω από το παρμπρίζ που συνδέεται ηλεκτρονικά με τον εμπρός και πίσω άξονα, συνεργάζεται με τέσσερις αισθητήρες ύψους και τρία επιταχυνσιόμετρα για την ανάλυση των αλλαγών στην επιφάνεια του δρόμου. Με τα δεδομένα που συλλέγονται από την κεντρική μονάδα του συστήματος, προσαρμόζεται ανάλογα η απόκριση της ανάρτησης του DS 7 CROSSBACK. Το σύστημα μεταδίδει αυτά τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σε μια ECU (Ηλεκτρονική Μονάδα Ελέγχου), η οποία ενεργεί σε κάθε τροχό ανεξάρτητα. Ανάλογα με τις πληροφορίες που λαμβάνονται, το ECU προσαρμόζει συνεχώς την ανάρτηση, καθιστώντας την πιο σφιχτή ή πιο μαλακή, ανάλογα. Η διαδικασία αυτή δεν προσδίδει μόνο premium χαρακτήριστικά άνεσης στο μεγάλο SUV της DS Automobiles, αλλά ενισχύει και το δυναμικό του χαρακτήρα.