Από τις 7 το πρωί η διάθεση των self test στα σχολεία - Αναλυτικά η διαδικασία | scaled

Ποια η διαδικασία για τους μαθητές που δεν προμηθεύτηκαν self test.

Αύριο το πρωί (10.1.2022) ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τρία τεστ ανά εβδομάδα.

Ωστόσο, αρκετοί γονείς και εκπαιδευτικοί δεν κατάφεραν να βρουν εγκαίρως ένα self test επειδή κάποιες φαρμακαποθήκες δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην αυξημένη ζήτηση.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο Υγείας έκανε γνωστό πως όσοι δεν κατάφεραν να προμηθευτούν ένα self test θα μπορούν να το προμηθεύονται από τα σχολεία τους.

Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει πενταπλάσιο απόθεμα self test σε κάθε σχολική μονάδα από τον αριθμό των δικαιούχων που δεν έλαβαν test. Δηλαδή πάνω από 1 εκατομμύριο test έχουν διατεθεί στις σχολικές μονάδες της χώρας έναντι 200.000 μαθητών και εκπαιδευτικών (ποσοστό 12% επί του συνόλου) που φαίνεται ότι δεν έχουν λάβει τα test τους από τα φαρμακεία τις προηγούμενες ημέρες.

Πως θα γίνει η διαδικασία του self test τη Δευτέρα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, το πρωί της Δευτέρας όποιος γονιός, μαθητής ή εκπαιδευτικός δεν κατάφερε να προμηθευτεί με self test θα μπορεί να προσέρχεται στο σχολείο από τις 7 το πρωί.

Στο σχολείο θα βρίσκεται ο διευθυντής ή κάποιος εκπαιδευτικός που θα δίνει το απαραίτητο self test. about:blank

Ωστόσο, το self test δεν θα γίνεται στο χώρο του σχολείου αλλά οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν το τεστ εκτός σχολείου και μόνο εφόσον το αποτέλεσμα είναι αρνητικό θα μπορούν να μπουν και πάλι στο χώρο του σχολείου.

Παράλληλα, θα πρέπει να δηλώσουν το αρνητικό αποτέλεσμα και στη σχετική πλατφόρμα…