Από τον Τζεφ Μπέζος στον Ρούπερτ Μέρντοκ - Τα πιο ακριβά διαζύγια των τελευταίων ετών

Το διαζύγιο του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς και η τεράστια περιουσία που πρέπει να μοιράσει το ζευγάρι, θυμίζει άλλα διαζύγια που κόστισαν πολύ ακριβά.

«Μετά από πολλή σκέψη και αφού δουλέψαμε πολύ για τη σχέση μας, πήραμε την απόφαση να τερματίσουμε τον γάμο μας», ανέφεραν οι δύο τους σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του Μπιλ Γκέιτς στο Twitter.

«Δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να εξελιχθούμε ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας. Ζητάμε χώρο και να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μας καθώς αρχίζουμε να πορευόμαστε σε αυτήν τη νέα ζωή», ανέφεραν.

Όπως έγινε γνωστό, το πρώην ζευγάρι δεν είχε κάνει προγαμιαίο συμβόλαιο και η περιουσία τους ανέρχεται στα 130 δισ. δολάρια, η οποία θα μοιραστεί αναλόγως.

Πού κατατάσσεται, όμως, το διαζύγιό τους, ανάμεσα σε άλλα ακριβά διαζύγια των τελευταίων ετών;

Διαζύγιο Τζεφ Μπέζος – Μακένζι Σκοτ: 38 δισ. δολάρια

Τον Απρίλιο του 2019, το ζευγάρι Τζεφ Μπέζος – Μακένζι Σκοτ ανακοινώνει το διαζύγιό του, με την Μακένζι να αποκτά το 4% των μετοχών της Amazon, που η αξία του ανέρχεται σε 38 δισ. δολάρια.

Η ίδια, έγινε αυτομάτως, η 4η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο με καθαρή αξία περιουσίας στα 61,2 δισ. δολάρια. Η Σκοτ υποσχέθηκε ότι θα δωρίσει σε φιλανθρωπίες τη μισή περιουσία της.

Διαζύγιο Άλεκ και Τζόσελιν Γουίλντενσταϊν: 2,5 δισ. δολάρια

Στην κορυφή ως το ακριβότερο διαζύγιο της ιστορίας, πριν από αυτό του Τζεφ Μπέζος, ήταν αυτό των Άλεκ και Τζόσελιν Γουίλντενσταϊν με 2,5 δισ. δολάρια… διατροφή και 100 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για 13 χρόνια από το 1999.

Η Τζόσελιν ζήτησε διαζύγιο από τον πρώην σύζυγό της και δισεκατομμυριούχο έμπορο τέχνης, όταν τον ανακάλυψε να την απατά και στη συνέχεια να απειλείται με όπλο από τον ίδιο.

Οι διαδικασίες για την έκδοση του διαζυγίου ξεκίνησαν άμεσα, με τη συμφωνία να προϋποθέτει πως η Τζόσελιν δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα λεφτά για αισθητικές επεμβάσεις καθώς είχε ήδη γίνει γνωστή για τις ακραίες επεμβάσεις που είχε κάνει.

Διαζύγιο Ρούπερτ Μέρντοκ – Άννα Μαρία Μαν: 1,7 δισ. δολάρια

Παντρεύτηκαν τη δεκαετία του 1960 και τερμάτισαν τον γάμο τους μετά από 32 χρόνια και τρία παιδιά.

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ και η Άννα Μαρία Μαν, συμφώνησαν το 1998 να πάρουν διαζύγιο, με την Μαν να παίρνει στο όνομά της 1,7 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 110 εκατομμύρια θα δίνονταν σε μετρητά.

Διαζύγιο Χάρολντ Χαμ – Σου Αν Χαμ: 1 δισ. δολάρια

Το 2012, ο διευθύνων σύμβουλος της Continental Resources και η σύζυγός του, Σου Αν Χαμ, έκαναν αίτηση διαζυγίου μετά από 24 χρόνια γάμου.

Το 2014, ο Χαμ διετάχθη να πληρώσει στη γυναίκα του ποσό που άγγιζε το 1 δισ. δολάρια, με το CNBC να σημειώνει, τότε, ότι τα 322.7 εκατομμύρια έπρεπε να δοθούν ως… προκαταβολή και τα υπόλοιπα να έμπαιναν σε δόσεις 7 εκατομμυρίων το μήνα.

Διαζύγιο Μάικλ Τζόρνταν – Χουανίτα Βανόι: 168 εκατομμύρια δολάρια

Συναντήθηκαν το 1985 σε ένα εστιατόριο στο Σικάγο και παντρεύτηκαν τέσσερα χρόνια αργότερα. Έχοντας ήδη αποκτήσει τρία παιδιά μαζί, το ζευγάρι ανακοίνωσε το 2002 ότι θα βρίσκεται σε διάσταση, μετά από φήμες περί απάτης.

Το 2006, ο Μάικλ Τζόρνταν και η Χουανίτα Βανόι ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους μετά από 17 χρόνια γάμου. Η Βανόι έλαβε 168 εκατομμύρια δολάρια, μετά τη συμφωνία του διαζυγίου. Αποτελεί, μέχρι σήμερα, ένα από τα ακριβότερα διαζύγια στην ιστορία του αθλητισμού.

Διαζύγιο Τάιγκερ Γουντς – Ελίν Νόρντεγκρεν: 100 εκατομμύρια δολάρια

Ο σούπερ σταρ του γκολφ και το μοντέλο ανακοίνωσαν πως παίρνουν διαζύγιο το 2010, μετά από – μόλις – έξι χρόνια γάμου.

Σύμφωνα με το Forbes, η συμφωνία για το διαζύγιο ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια δολάρια, παρά τις αρχικές φήμες ότι η τιμή θα έφτανε τα 710 εκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από Independent